Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Listor & Tips

Burgare på dagens meny

Idag är det internationella burgardagen då hamburgare på alla sätt och vis står på menyn. Dagens lista består därför av ett par ikoniska filmscener där hamburgare spelat en signifikant roll. Har ni fler exempel? Kommentera gärna.

Pulp Fiction

”Royale with cheese” blev ett citat på mångas läppar i mitten av 90-talet efter Vincents (John Travolta) och Jules (Samuel Jackson) dialog om vad en Quarter Pounder heter i Paris.

Och det blir mer burgare i denna film. Ett stackars pojkgäng råkar ut för Jules vrede när de sitter och äter burgare till frukost från Big Kahuna.

Falling Down

Apropå frukost är ju faktiskt det som Michel Douglas är ute efter på burgarstället, men eftersom han är något sen erbjuds han istället något från lunchmenyn. Ett psykbryt och kulregn senare går dock en burgare bra.

Harold & Kumar Go to White Castle

I denna slackerrulle är två jönsar ute på ett heligt uppdrag, att ta sig till hamburgerstället White Castle och äta ja, hamburgare. Ibland krävs inte så mycket mer handling än så.

American Beauty

I ett spontant infall söker Lester tjänsten som hamburgerkrängare på Smileys istället för att slippa ha så mycket ansvar längre.

Och så en bonus

Det var inte helt lätt för översättare av amerikansk film på 40-talet innan hamburgare hade blivit ett vedertaget ord på svenska. I denna scen översätts burgers till, ja, kika själva.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Synthare och Arsenal-fan som bygger webbar till vardags. Föredrar intresseväckande dialog före explosioner, och gäspar vanligtvis när det blir för mycket action såvida det inte sker i rymden. Tycker Totoro är det gulligaste djuret som någonsin fångats på film.