Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Listor & Tips

Onyanserat firar jultröjans dag

Idag den 21 december är det jultröjans dag! Den internationella dagen för jultröjan är alltid den tredje fredagen i december. Egentligen heter dagen tydligen National Ugly Christmas Sweater Day, men alla jultröjor är inte fula. En del är till och med snygga. Hursomhelst firar vi nu denna dag med att minnas några härliga jultröjor från filmens och tv-seriernas värld. Vilken är din favorit? 

Bridget Jones dagbok

Det är svårt att inte älska Colins Firths karaktär i Bridget Jones dagbok. Inte minst för scenen med den höghalsade jultröjan med en praktfull ren mitt på magen, som hans mamma tvingat på honom.

Bridget Jones dagbok

Step Brothers

Även John C. Reilly kör loss på en jultröja i filmen Step Brothers. Här får vi njuta av en tröja med inte bara en, utan två renar.

StepBrothers

Modern Family

Självklart måste ju familjen Dunphy (med världens finaste pappa Phil) i Modern Family samlas när det vankas jul, och som vanligt går de all in även på jultröjorna.

30 Rock

I familjen Dunphy har alla olika jultröjor, men i familjen Lemon satsar man istället på en stilren (inte så ugly) gemensam familjejultröja med snöflingor på. I det roliga julavsnittet ”Ludachristmas”från 30 Rock säsong 2, får faktiskt chefen Jack Donaghue (Alec Baldwin) också vara med i Liz Lemons (Tina Fey) familjejulmys, med en alldeles egen jultröja!

How I Met Your Mother

Är man som Lily och Marshall i How I Met Your Mother måste man ju såklart passa på att ha matchande tröjor vid jul. Lilys älgrumpa blir dock inte lika fin de få gånger hon inte står bredvid Marshall.

The O.C.

Vad sägs om en tröja med massor av renar? Den jultokige Seth Cohen (Adam Brody) testar detta i serien The O.C. Ett succékoncept! Denna tröja passar absolut inte i kategorin Ugly Sweater. Den är faktiskt ganska snygg och skulle nog till och med kunna funka året om, i alla fall på Island. Åh som vi saknar The O.C. Ordet Chrismukkah är bland det första som dyker upp när vi tänker på denna serie.

OC.SethCohen-jultröja

The Night Before

Apropå Chrismukkah, Isaacs (Seth Rogen) jultröja i snubb-stoner-komedi-julfilmen The Night Before borde kunna karaktäriseras som en chrismukkah-tröja va? Och kompisarna Ethan (Joseph Gordon Levitt) och Chris (Anthony Mackie) har inga dåliga tröjor de heller. De tre firar alltid julafton (alltså the night before den 25:e) tillsammans, och självklart händer galna grejer från början till slut i filmen, men det viktigaste av allt står stadigt: the ugly christmas sweaters!

Fresh Prince i Bel-Air

Vi avslutar med humöret på topp! Vem älskade inte Carltons (Alfonso Ribeiro) underbara dans i Fresh Prince i Bel-Air? Och den blir inte precis sämre i jultröjeversion! Med polotröja under såklart, det är ju 90-tal.

/Therese, Anette och Ingrid

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Den här artikeln är producerad av Onyanserats redaktion.