Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Listor & Tips

Kyssens dag

Idag är det Kyssens dag, och vad bättre än att samla våra absolut största favoriter bland filmkyssarna. Vilken kyss får ditt hjärta att rusa? Är det den där ”Åh, äntligen fick de till det”, eller kanske den heta passionerade? Kan det vara vardagskyssen som är så invand att man knappt kan minnas en tid där den inte funnits.

Den där första kyssen är väl den som alla minns mest, särskilt från filmer. De flesta av oss har säkert haft en sån själva också, när allt liksom byggs upp inför det stora ögonblicket när läpparna möts. Oslagbart.

En första kyss som samlar alla känslor på en och samma gång är när Jack och Rose delar sin första storslagna kyss i fören på Titanic. Ikoniskt.

 

 

Få kyssar är bättre än de förbjudna kyssarna. Här finns det alltid en viss hast att få in så mycket passion i varje kyss för att rymma ett helt liv av kyssar, då de kan ta slut vilken sekund som helst. För Romeo och Julia fick de inte så många kyssar, men de var alla minnesvärda.

 

 

Om man har turen att passera det där spännande med första kyssar och kommit till den äkta kärleken, så blir kärlekshandlingar i vardagen allt viktigare. I Big Fish ser vi just den här äkta kärleken i vardagskyssen mellan Sandra och Edward, och särskilt i den här fantastiska scenen (sorry för dålig bildkvalitet).

 

 

En sån här lista kan ju inte vara komplett utan den klassiska regnkyssen. Och ingen regnkyss är väl finare än den i The Notebook. Själv tycker jag det ser lite farligt ut att stå där och hångla när det blixtrar och dundrar, men har man väntat så länge som Allie och Noah på den där kyssen så kan inte lite regn stoppa dem.

 

Sådana hett efterlängtade kyssar gör sig bra på film, och en som är både fin och hysteriskt frustrerande är när Elio och Oliver inte riktigt får till sin första kyss i Call Me By Your Name.

 

 

En film som verkligen samlar en hel uppsjö av olika kyssar är Moulin Rouge. Från den fantastiskt episka första kyssen i elefanten till den absolut sista känslostarka och sorgliga så ryms även den förbjudna kärleken in där emellan. Jag tror och hoppas att om Satine hade överlevt hade de även fått ha den typ av vardagskärlek som vi fick se i Big Fish.

 

 

Vissa kyssar bara måste få finnas på en sån här lista, som kyssen mellan Spindelmannen och Mary Jane i Spider-Man. En tidlös kyss, rätt upp och ner.

 

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En biolog som vill känna sig invigd och därför alltid letar efter detaljer och dolda budskap. Älskar riktigt bra karaktärsbeskrivningar men hatar övertydlighet. Har även en förkärlek till Will Ferrell och tecknat.