Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Listor & Tips

Måndagslistan: En titt på några hjälmar i Star Wars

mandagslistan

Det här med hjälmar kan ju vara en bra grej. Några är kanske rent av livsnödvändiga så att man kan andas, andra ger ett okej skydd i händelse av våldsamheter. Några har dock en ytterst tveksam funktion måste jag säga. Idag tittar vi närmare på diverse hjälmar i Star Wars. Vilken är er favorit? Det finns förstås många andra att diskutera än de jag valt ut här såklart, ordet är fritt.

 

Coolast – Boba Fett

boba-fett

Att Boba Fett vinner coolness-trävlingen är ingen skräll direkt. Det var ju Boba jag ville vara redan som 8-åring för länge, länge sen när man som bäst lekte med actionfigurerna. Hans dräkt och hjälm är klart tuffast, och att kunna flyga och att ha prisjägare som yrke listat i telefonkatalogen bygger bara på en redan solklar seger.

Gulligast – Storm Trooper

stormtroopers

Det blir ju att sparka på några som redan ligger förstås när man väljer ut Storm Troopers som de med den gulligaste hjälmen. Men de behöver verkligen jobba på det här med sin image, kanske anlita en PR-expert, gå på några extra skjutövningar och så. Jag menar, jag hade ju istället kunnat välja ut en ynklig läderhjälm som en stackars försynt ewok bär, men icke.

Ondast – Tie Fighter pilot

tie-fighter-pilot

När man tänker efter är faktiskt en Tie Fighter-hjälm bara en svart version av en Storm Trooper-hjälm. Så valet av ondast hjälm är möjligen lite överraskande. Men som intryckta i en minimal och mörk klaustrofobisk cockpit, anonyma och stumma med mystiska slangar, skapas en extra elak stämning när de tjuter fram mot en säker död i rymden.

 

Stabilast – X-Wing pilot

wedge-antilles

Den här störtkrukan med tillhörande svetsglasögon i gult förlitar sig rebellerna på när de ger sig iväg på sina dödliga uppdrag. Och Luke får ursäkta, men Wedge Antilles var stabilast av alla och flög X-vingen bäst.

 

Fulast – Dödstjärnepersonal

death-star-personell

Det är ändå ganska imponerande att hjälmmodet avsett för velodromcykling har letat sig ända fram till att ingå i Imperiets anvisade personalklädsel på Dödstjärnan. Men behöver de verkligen optimerat luftmotstånd där de sitter och trycker på sina knappar? Skulle inte tro det. Klart fulast, men också rätt lustiga såklart.

Konstigast –Vapenofficeren

death-star-weapons-officer

Och stackaren som får ha på sig den här då. Förutom att se ut som en torsk kan den väl inte vara särskilt praktisk. För tankarna till de där medeltida plåthinkarna riddare hade en gång i tiden med minimal siktförmåga innan ett hjälmgeni vågade sig på att påpeka det korkade i att inte kunna se ut ur hjälmen. Nu är det förvisso scifi det rör sig om så det finns säkert massa cool elektronik innanför den där hjälmen som gör att vapenofficeren kan se fullt dugligt, men hur ser den ut egentligen?

Men Darth Vader då?

darth-vader

Jovars, men Darth Vaders hjälm är i mitt tycke lite för uttjatad nu tyvärr. Men får man bra flås och James Earl Jones sensuella stämma på köpet så är det en fin hjälm förstås.

Läs tidigare måndagslistor:

 

Synthare och Arsenal-fan som bygger webbar till vardags. Föredrar intresseväckande dialog före explosioner, och gäspar vanligtvis när det blir för mycket action såvida det inte sker i rymden. Tycker Totoro är det gulligaste djuret som någonsin fångats på film.