Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Listor & Tips

Måndagslistan – filmer med mat på menyn

Igår länkade vi till en jättemysig samling bilder där folk skapat mat som inspirerats av animefilmer. Jag själv kan verkligen bli inspirerad att laga mat efter det jag ser på vita duken. Onyanserats Embla kan till och med matcha maten hon ska äta, med filmen hon ska se, för att slippa bli sugen under filmens gång. Något jag absolut också ska testa nästa gång jag ser nedan filmer, för de gör mig så galet sugen på olika typ av mat!

 

Lunchbox

De som känner mig vet att mina två favorit-matkulturer är mexikanskt och indiskt. I den underbara filmen Lunchbox får vi träffa på indisk matkultur i en mysig och avskalad tappning. Här ser vi hur en kvinna lagar lunchlådor till sin man med härliga kryddor och med mycket kärlek. Sen att lunchlådorna når någon helt annan, som faktiskt uppskattar maten, gör filmen till en av mina favoriter för mysiga feel-good-kvällar.

Julie och Julia

Den här filmen baseras på riktiga människor, och Julia Childs mat går verkligen inte av för hackor. Se när Julie (Amy Adams) tar sig an att laga alla rätter i Childs första kokbok. Rolig och hjärtlig och med massor av härliga recept.

Samurai Gourmet

Den här serien är väldigt speciell. Ganska cheezy, men mysig och med fantastiska matupplevelser! Vi får följa den nypensionerade Takeshi när han upptäcker restaurangerna i närheten. Avsnittet med ramen är magiskt!

100 steg från Bombay till Paris

Nu är vi tillbaka till indisk mat, men här blandas det med fransk fine dining, i en härlig och stämningsfull film med stor kärlek till maten. Jag blir alltid sugen på omelett när jag ser den här filmen.

Chocolat

Inte mat direkt, men hur sugen på choklad blir man inte av den här filmen!? Nu har jag skapat en egen aversion för Johnny Depp, men om man bortser från honom så är det en fin hyllning till riktigt god choklad och för hur man kan föras samman av god mat.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En biolog som vill känna sig invigd och därför alltid letar efter detaljer och dolda budskap. Älskar riktigt bra karaktärsbeskrivningar men hatar övertydlighet. Har även en förkärlek till Will Ferrell och tecknat.