Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Listor & Tips

Måndagslistan: Från sport till film

mandagslistan

I förra veckan kikade vi närmare på musikartister som även gjort insatser inom film och TV. Ett steg för en van showare som sannolikt inte är lika stort som för en stackars idrottsman. För det är sådana som listas idag, folk från sportvärlden som, beklagligt nog i många fall, ställt sig framför kameran. Har ni fler exempel? Bring it on. Kvinnor saknas helt på listan förresten så ett sådant exempel vore intressant.

Michael Jordan

michael-jordan-space-jam

Basketlegendaren Michael Jordan med en episk karriär i Chicago Bulls bakom sig har gjort ett försök på film. Vi är glada att det bara är en film. Space Jam (1996) med en animerad Bugs Bunny vill säkert de flesta glömma inklusive de andra basketpensionärerna som var med i filmen som Charles Barkley, Larry Bird och Patrick Ewing.

Arnold Schwarzenegger

Bodybuilder-Arnold har lyckats rätt bra får man ju säga på film. Från lite stapplande skådespelarinsatser i Hercules och Conan-filmerna gjorde han sen succé i Terminator (1984). Som robot kunde man plötsligt ha överseende med hans fåordiga och hårdkokta framträdanden. Smart val.

Lance Armstrong

Cykelfantomen Lance Armstrong dopade sig rätt kraftigt under sin karriär. Huruvida han behövde medikamenter för att ställa upp i Dodgeball (2004) är oklart.

Brett Favre

Quarterbacken Brett Favre gör en liten insats i Den där Mary (1998) som Marys mystiske pojkvän.

Kareem Abdul-Jabbar


Kareem Abdul-Jabbar, ännu en baskethjälte, gjorde en insats som kapten i Titta vi flyger (1980). Han har faktiskt försökt sig på några andra roller genom åren, syns även i Fletch bland annat.

Carl Weathers

Boxaren Apollo Creed i Rocky (1976) spelades av den amerikanska fotbollsspelaren Carl Weathers. Bytet av sport gick onekligen bra, även om the italian stallion var svår att vinna mot i ringen.

O.J. Simpson

Frågan huruvida O.J. Simpsons skådespel var bäst i rätten (där han märkligt nog friades från dubbelmord trots bland annat DNA-bevis) eller i The Naked Gun 2½ (1991) är omtvistad.

Vinnie Jones

vinnie-jones

Brutale fotbollsspelaren Vinnie Jones var hårdför mittfältare i benknäckargäng som Wimbledon exempelvis. Steget var därför inte så långt till att spela gangster på film, något som blivit en paradgren för Vinnie. Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998) är ett exempel.

Shaquille O´Neal

Ännu mer basket. Shaquille O´Neal spelade ande i filmen Kazaam (1996). Vår enda önskan till anden får bli: Shaq, gör aldrig mer film. Hör du det?

Mike Tyson

Boxaren och öronätaren Mike Tyson var tydligen hög som ett hus när han spelade in sina scener i The Hangover (2009). För pengarna han tjänade på filmen skulle han köpa mer droger. Har blivit några filmer till, och säkert en och annan jobbig dagen-efter.

Johnny Weissmuller

johnny-weissmuller-tarzan

Simmaren Johnny Weissmuller skördade guld i bassängen i de olympiska spelen på 1920-talet. Hans fysik gjorde honom lämplig att spela Tarzan vilket han gjorde i hela 12 filmer med det stora genombrottet Tarzan the Ape Man (1932).

Ricky Bruch

Och så lite svenskt på listan. Kraftkarlen Ricky Bruch passade efter karriären på att spela in gladporr minsann, men säkerligen är det fler som kommer ihåg honom som rövaren Labbas i Ronja Rövardotter (1984).

Läs tidigare måndagslistor:

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Synthare och Arsenal-fan som bygger webbar till vardags. Föredrar intresseväckande dialog före explosioner, och gäspar vanligtvis när det blir för mycket action såvida det inte sker i rymden. Tycker Totoro är det gulligaste djuret som någonsin fångats på film.