Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Listor & Tips

Måndagslistan! – IKEA-special

Igår avled IKEA-kungen Ingvar Kamprad. Killen som satte svenska möbler på kartan, och in i våra hjärtan. I veckans Måndagslista hedrar vi honom på allra bästa sätt, att lista några härliga IKEA-referenser som vi kan se på vita duken. Vi utlovar hög igenkänning, för vem har inte svurit över en möbelmontering ala IKEA.

 

Fight Club

Först ut är den klassiska IKEA-katalogscenen från Fight club. Så häftigt att se Norton kitta sitt liv efter katalogerna.

 

500 Days of Summer

Hur härligt är det inte att gå på IKEA första gången tillsammans. Som startskottet på ert gemensamma liv. I 500 days of Summer besöker de IKEA på ett lite annorlunda vis.

Vänner

”I-KEA this is comfortable”.

The Wire

Kanske ska man inte ge sig på att sätta ihop IKEA-möbler helt själv på fyllan. Särskilt inte om du heter McNulty.

Deadpool

Vi vet ju alla hur mångfacetterat IKEA är, och tydligen passar det även in i filmer som Deadpool. Man skulle kunna tro att IKEA skulle ogilla att bli refererat till i en sån här film, men tydligen var de riktigt chill med hela grejen, fast bara om filmteamet lovade att använda riktiga IKEA-möbler och namn.

Jönssonligan dyker upp igen

Självklart finns det även svenska IKEA-referenser. I Jönssonligan dyker upp igen slår de till mot IKEAs kontantförvaring. Se hela filmen nedan om du inte redan sett den.

 

 

Sist men inte minst vill vi också passa på att tacka för allt Ingvar, det du gjorde var stort.  ❤

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En biolog som vill känna sig invigd och därför alltid letar efter detaljer och dolda budskap. Älskar riktigt bra karaktärsbeskrivningar men hatar övertydlighet. Har även en förkärlek till Will Ferrell och tecknat.