Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Listor & Tips

Måndagslistan: Makabra sätt att använda en människokropp på

mandagslistan

Jag såg den franska kannibalfilmen Raw på Göteborgs Filmfestival i helgen, och det inspirerade till spännande tankar kring hur människokroppen har använts på framförallt morbida sätt inom film och TV. Så dagens lista handlar om brutala och ibland kreativa sätt att utnyttja människan på värsta sätt.

Profitören

delicatessen-3

Vi börjar med det givna användningsområdet: mat. Hårda tider i post-apokalyptiskt Frankrike gör att slaktaren i Delicatessen tar chansen att öka profiten med att mala ner besökare i färsen.

Gourmanden

hannibal

Ingen kan väl undgått Hannibal Lecters intresse för noga utvalda ingredienser. Anthony Hopkins version i all ära, men i TV-serien Hannibal får Mads Mikkelsen verkligen utrymme för att ta matlagningen till en högre nivå. Ser hur gott ut som helst.

Fattiglappen

american-horror-story

Road kill ena dagen, människokött den andra. Det finns ett otal exempel där inavlade rednecks med lika lite pengar som förstånd struntar i vad de sätter i sig. Exempelvis Wrong Turn eller varför inte familjen Polk i American Horror Story (säsong 6).

Specialintresset

perfume

I Parfymen försöker en galning med extremt luktsinne skapa den perfekta doften. Det något problematiska är att han behöver mördade flickor för att utvinna beståndsdelarna i den förmodat väldigt väldoftande parfymen.

Klädskaparen

buffalo-bill

Kvinnomördaren Buffalo Bill visar en förvisso kreativ men inte så lite fucked up ådra i När lammen tystnar när han syr en dräkt av sina offer i hans efterlängtade övergång till det andra könet.

Konstnären

resurrection

Något också en människokropp kan användas till är inom konsten. I Resurrection försöker en galning återskapa Jesus på korset genom att kidnappa, mörda och sätta samman offrens kroppsdelar till att likna denna religiösa uppståndelseikon.

Visionären

the-human-centipede

I The Human Centipede är det fortfarande levande människor som en relativt psyksjuk kirurg tycker ska bilda en mänsklig tusenfoting genom att sy fast mun mot anus i ett slags makabert experiment. Småsjukt minst sagt.

Nekrofilen

Kalla mig gärna… öh normal (vilken förolämpning), men jag kommer inte på några bra referenser nu där nekrofili förekommer. Men självklart finns en uppsjö sådana, mest sannolikt B-skräckisar av Google att döma (gör nog inte mer research än så nu).

 

Har ni fler exempel på hur människokroppen utnyttjats på bisarra sätt i film och TV? Tipsa på.

Läs tidigare måndagslistor:

7 COMMENTS

  1. En Zomance kan man nog kalla det! Rätt kass! Ska du kolla på andra filmer i den rätt suspekta genren kan du ju börja med kultfilmen Nekromantik!

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Synthare och Arsenal-fan som bygger webbar till vardags. Föredrar intresseväckande dialog före explosioner, och gäspar vanligtvis när det blir för mycket action såvida det inte sker i rymden. Tycker Totoro är det gulligaste djuret som någonsin fångats på film.