Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Listor & Tips

Måndagslistan: Ondskefulla svin

mandagslistan

Häromdagen rapporterades det om att radioaktiva vildsvin tagit över ett par spökstäder i Japan efter kärnkraftsolyckan i Fukushima. Vad som låter som en fiktiv upptakt i rollspelet Mutant är alltså på riktigt. Verkligheten överträffar uppenbart ofta dikten, men om ni skulle vara sugna på ondskefulla svin på film istället kommer här några tips.

 

Dödens käftar (1984)

razorback-1984

Ute på den australiensiska outbacken springer en vildsvinsbest omkring och terroriserar. 900 kg av betar och muskler som sliter itu en människa eller ett helt hus på nån sekund. I hålan Gamulla med närapå lika oborstade invånarna som grisen själv får dock svinet rejält på pälsen.

Pig Hunt (2008)

pig-hunt-2008

En jaktutflykt blir inte som den brukar när legenden om en 1500 kg tung galt visar sig vara sann. Ännu mer problem uppstår när hippies, arga lokalinvånare och en kvinnlig sekt blandar sig i.

Chawz (2009)

chawz-2009

En sydkoreansk svart komedi om vad som händer i en stad när ett människoätande vildsvin rasar runt.

Prey (2010)

prey-2010

En familj samlas på en semesteranläggning för en återförening. Det hela blir ännu jobbigare än väntat då djuren i den närliggande skogen uppför sig allt annat än normalt. Fram med hagelbössan.

Hogzilla (2014)

Ett nyhetsteam ger sig ut i skogen i Florida för att leta reda på ett aggressivt vildsvin som kallas Hogzilla. Vad de hittar är demoner och ren ondska. Verkar nästan lovande.

Läs tidigare måndagslistor:

1 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Synthare och Arsenal-fan som bygger webbar till vardags. Föredrar intresseväckande dialog före explosioner, och gäspar vanligtvis när det blir för mycket action såvida det inte sker i rymden. Tycker Totoro är det gulligaste djuret som någonsin fångats på film.