Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Listor & Tips

Måndagslistan – Podd-sommar

Nu så här i semestertider är det perfekt att ha en podd att försvinna sig i. Lyssna på stranden, på tåget, på roadtripen eller kanske hemma under trädgårdsarbetet. Den här måndagslistan är dedikerad att tipsa om härlig sommar-lyssning.

Har du egna tips? Kommentera gärna. 😊

 

The last podcast on the left

I Last podcast on the left tas allt läskigt upp. Varulvar, seriemördare, kulter och allt mystiskt du kan tänka dig. Som tur är (för min del) så är det så inlindat i humor att det på intet sätt skapar mardrömsmaterial.

No such thing as a fish

Gänget bakom BBCs QI har släppte en podd. I No such thing as a fish tar de upp varsin fun fact och diskuterar kring det. Både roligt och informativt.

Real crime profile

Är ni som jag och älskar criminal profiling? Då är Real crime profile podden för dig. En av skaparna är Jim Clemente, som inte bara arbetat länge på FBIs BAU (Behavioral Analysis Unit), utan även skriver och skapar serien Criminal minds.

Meny i P1

Jag älskar Meny i P1. Alltid när jag åker bort så lyssnar jag på Meny, och jag har alltid något roligt att prata om när jag kommer fram. Kanske hur man gör saft på olika blommor och bär, hur man egentligen odlar pepparrot, och få span på en ny spännande matkultur. Meny är kul, harmoniskt och enormt lärorikt.

Krukväxtpodden

Hur trendigt är det inte med krukväxter! I den här podden får du lära dig massor om hur du får dina gröna vänner att överleva där hemma. Fokus är på inomhusväxter, så det är perfekt för dig som bor i lägenhet, eller som bara älskar att ha växter inomhus.

P3 serie

Ni har väl inte missat att P3 har riktigt grymma radioserier att följa? De har inte släppt någon sommarserie än, men tills dess kan du bingea De dödas röster, Kommando Karim, Darknet, Tunnlarna och Himmelsberg. Spännande och enormt välgjorda!

Rättegångspodden

Svenska fall, och inspelningar från riktiga rättegångar. Perfekt sommarlyssning för dig som vill må lite sådär smådåligt och stundvis känna en enorm frustration. Jättebra och välgjord podd. Lärorik och engagerande.

 

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En biolog som vill känna sig invigd och därför alltid letar efter detaljer och dolda budskap. Älskar riktigt bra karaktärsbeskrivningar men hatar övertydlighet. Har även en förkärlek till Will Ferrell och tecknat.