Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Listor & Tips

Onyanserats årslista 2018 – Embla

It’s that time of the year. När vi på Onyanserat-redaktionen blickar tillbaka på året som har gått, googlar för att minnas och förundras över att ”det var i år?!”. Först ut är den i redaktionen som aldrig kollar på film längre, så vi får se vad jag kan skrapa ihop. Kolla in!

Årets gummifejs: Jim Carrey
När favoriten Grinchen skulle komma som tecknad blev jag som ett barn på julafton. Jag älskar Dr Seuss och filmen med Jim Carrey ser jag åtminstone några gånger om året. Intressant att en tecknad version inte lyckas uttrycka lika många miner som Jim, bara.

Årets mest hajpade och jag fattar ingenting: A star is Born
Nu har jag inte sett filmen (se introt ovan, jag utger mig ingenstans för att ha koll på film längre). Men ingenting i hela min kropp har lust att se den. Varför vill någon göra det? Är inte detta bara en helt vanlig romantisk komedi? Visserligen med briljanta Lady Ga-Ga, men ändå?

Årets TV-spel: God of War
Egentligen vill jag skriva Diablo till Switch på grund av är larvigt glad för att det kom dit, men herregud så bra GoW är! Spela, om du inte har gjort det redan.

Årets smygare: Succession
En BRILJANT serie som verkar ha gått de flesta förbi. Handlar om en stinkande rik mediafamilj (läs Murdocks) och ja, deras interna grejer, business osv. Låter säkert sjukt tråkigt, men det är faktiskt fantastiskt bra. Karaktärerna lämnar en gapande. Kunde du gå till bio och se A star is born med ivriga fötter kan du gott ta dig an denna, som är bra på riktigt.

Årets barnfilm: Hotel Transylvanien 3
I denna tredje film åker familjen Dracula på monsterresa till Bermudatriangeln (var annars!). Rolig och spännande, avslutas med Macarena som går varm i någon vecka efter varje gång vi sett den på bio. Det är väl enda nackdelen.

Årets bok: Slutet
Mats Strandberg är ju omöjlig att inte älska. Allt han skriver blir ju guld, för det första, och så verkar han vansinnigt trevlig dessutom. Han har medverkat här på Onyanserat med sina skräcktips och tog sig tid med vår lilla microsajt. Fint! Slutet är en bok om vad som händer när man vet att allt ska gå åt helvete. Ungdomsbok, skriver de som vet, och det måste väl bara betyda att jag är sjukt ung i sinnet då, för jag älskade den.

Årets bara-Benedict-är-med-så-säljer-det: Patrick Melrose
Fattar absolut ingenting av hajpen kring denna. Stängde av efter 2 avsnitt, my time is precious.

Årets mest efterlängtade: Stranger Things
Stranger things toppar allt och jag förstår precis varför. Det här är ett Goonies för oss 70-talister och det är så larvigt bra. Nu ser jag fram emot säsong 3!

Årets antiklimax 1: LYRRO
Om man väntar i 20 år på en uppföljare är risken för besvikelse ganska stor. För alla som trodde att OLLRY eller vad den nu fick heta, skulle vara samma komedismäll som YRROL var en gång var nog besvikelsen ett faktum.

Årets antiklimax 2: Making a murderer 2
Vaffan liksom. Förra årets (eller whenever) bästa dokumentär får en uppföljare och jag orkar inte ens se klart? Men hur man kan slarva bort något som borde vara så spännande är över mitt förstånd. Så långdraget, så mycket familj (ok jag fattar att de är viktiga men snälla vill jag se en tant vid köksbordet åker jag hem till min mormor.

Årets svensk, abroad: Alexander Skarsgård
Robinson-Micke har blivit stor och allt han tar i blir ta mig fan guld. Först imponerade han stort i Big little lies (ja, innan dess i True Blood såklart!) och nu i Little Drummer Girl.

Årets vad hände?: House of cards
En helt ny säsong ligger otittad hos oss och det handlar absolut inte om att vi saknar Kevin Spacey. Tvärtom! Däremot känns hela serier iskall nu. Den dalade liksom ut sig själv, och trots alla möjligheter att den är magisk så känns tröskeln hög. Kanske för att all politik man lever med är helt uppfuckad och det blir lite väl mycket diskbänksrealism?

Under 2019 ser jag fram emot
Big little lies 2
Tim Burtons remake på Dumbo
M Night Shyamalans Glass
Joaquin Phoenix som Jokern

 

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!