Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Listor & Tips Serier & TV

Vill du se en feelgoodserie?

Gillar du också en trivsam dramakomedi med mycket dialog och intressanta familjerelationer? Vill du ha en bra feelgoodserie att sträcktitta på? Här är tre serier på Netflix som jag har sett det senaste året och haft mycket stor behållning av.

Atypical

Det gick inte ens en minut – sen var jag tämligen säker på att jag skulle bli ett fan! Japp, den här serien älskade jag faktiskt direkt! Det kändes som att den var skräddarsydd åt mig. Kärleken höll i sig både säsong ett och två och sedan dess väntar jag med stor förväntan på nya avsnitt. Serien följer tonåringen Sam som försöker frigöra sig från sin familj. Han har autism, går på High School och är väldigt intresserad av Antarktis djurliv. Hans psykolog föreslår att han ska börja dejta och det förändrar tillvaron för honom och alla i hans närhet. Serien är rolig, varm, har en härlig dialog och sköna karaktärer. Keir Gilchrist som spelar huvudrollen är helt fantastisk. Brigette Lundy-Paine som spelar hans syster och Michael Rapaport som spelar hans pappa är också väldigt bra, liksom seriens övriga skådespelare. Personligen hade jag dock helst sett någon annan än Jennifer Jason Leigh spela Sams mamma. Hon är en bra skådespelerska, men jag tycker inte att hon känns helt rätt i just denna roll. Men strunt samma för serien är som sagt jättebra oavsett. Och hon känns allt mer rätt eftersom. Det finns två säsonger.

Ring min agent!

Gillar du också serier som utspelar sig på kontor och handlar om film- eller reklambranschen? Då tror jag att du skulle älska denna franska serie. Efter en oväntad kris tvingas agenterna på en av Paris främsta talangfirmor kämpa för att hålla sina kunder nöjda och affärerna flytande. Lysande dialog, väldigt bra och rolig story, fantastiskt skådespeleri och så bjuds det på flera kända gästskådespelare (Juliette Binoche, Isabelle Adjani, Monica Bellucci och Isabelle Huppert exempelvis) som bonus. Seriens producent Dominique Besnehard var en av Frankrikes största skådespelaragenter i 20 år.Originaltitel: Dix pour cent. Det finns tre säsonger, varav den senaste hade premiär nu i januari.

Grace and Frankie

Huvudrollerna som Grace och Frankie spelas med bravur av Jane Fonda och Lily Tomlin. Serien handlar om hur två 70-plussare som aldrig har gillat varandra bondar när deras respektive män lämnar dem för att gifta om sig – med varandra. Första avsnittet är underbart (särskild scenen när gubbarnas planer avslöjas) och sen fortsätter det i samma stil. Det här en riktig feelgoodserie med en stor och härlig skådespelarensemble. Massor av familjedrama, intriger, kärlek, oväntade ämnen och flera briljanta skådespelare. Jag har alltid gillat Jane Fonda och här är hon verkligen i sitt esse. Lily Tomlin har däremot aldrig varit någon av mina favoriter, men här är hon otroligt bra castad och både hon och Jane tar verkligen fram det bästa ur sina karaktärer. Det är en njutning att se! Det finns fyra säsonger och den femte har premiär på Netflix den 18 januari.

Ett bonustips!

ChesapeakeShores

Chesapeake Shores

Ibland vill åtminstone jag bara slappna av och se något väldigt lättsamt. Då är jag tacksam att det finns serier som denna. Chesapeake Shores är baserad på Sherryl Woods bokserie med samma namn, utspelar sig i en otroligt vacker och inbjudande sommarmiljö och är väldigt mysig att slötitta på. Vi får följa en framgångsrik karriärkvinna och ensamstående mamma som återvänder till hemstaden i Maryland och funderar på att stanna kvar där för gott. Du får som sagt vackra miljöer, en stor och härlig familj att följa, trivsamt mys, ämnen som aldrig blir för tunga och allt är så där pysmysigt att det faktiskt krävs att du ser det i lagom stor dos i taget för att det inte ska kännas alltför sockrigt. Förmodligen upplevs serien som fullständigt outhärdlig om du har svårt för stereotypa karaktärer och romantik i överflöd. Men om du liksom jag är besatt av serier som Parenthood, Brothers and Sisters och Gilmore Girls är detta något som åtminstone dämpar abstinensen efter dessa. Det finns tre säsonger – på Netflix.

 

2 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Filmvetare som jobbar på världens bästa kommunikationsskola. Älskar Hollywoodgalor och musikvideos. Väldigt intresserad av casting. Har en förkärlek till skådespelare som brister ut i sång. Ser helst filmer och serier som utspelar sig i kontorsmiljö, på en skola eller i rymden. Var redaktionsmedlem juni 2018 – juni 2021.