Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Listor & Tips

Tre tips på Göteborg Film Festival (som fortfarande har platser kvar)

Hög tid nu att ha sin filmfestival planerad, men om ni inte slagit till än på biljetter eller vill komplettera med några fler filmer kommer här några tips.

The Good Intentions

Från Argentina kommer ett vårdnadstvistdrama när mamman med sin nya man vill flytta till Paraguay och ta barnen med sig. Pappan som verkar vara en skön snubbe och kärleksfull far får stöd av äldsta dottern som vägrar lämna pappan. Soundtracket sägs vara värt biljettpriset bara det. Långfilmsdebut och självbiografiskt av regissör Ana García Blaya (född 1979). Foto överst: Film Factory Entertainment

A Bump Along the Way

Foto: Great Point Media

Härliga Bronagh Gallagher, som knappt ingen sett i en större roll sen The Commitments, spelar tonårsmorsan som försöker uppfostra dottern på alla sätt, men lyckas bli på smällen själv. Kan nog bjuda på både brittisk diskbänksrealism och humor i en nordirländsk, konservativ miljö. Regidebut av Shelly Love.

System Crasher

Foto: Beta Cinema

I Tyskland Oscarsbidrag får vi träffa ett mycket argt barn, nioåriga Benni, som om och om igen sviks av de vuxna. Benni utmanar hela det tyska välfärdssystemet med otaliga utbrott och byten av fosterhem, och jag tror det är läge att gilla den här ungen på riktigt. Långfilmsdebut av regissör Nora Fingscheidt (född 1983).

Vid detta inläggs publicering fanns platser kvar till dessa filmer. Biljetter köper ni här: https://program.goteborgfilmfestival.se

Synthare och Arsenal-fan som bygger webbar till vardags. Föredrar intresseväckande dialog före explosioner, och gäspar vanligtvis när det blir för mycket action såvida det inte sker i rymden. Tycker Totoro är det gulligaste djuret som någonsin fångats på film.