Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Onyanserat

18 filmer i 1!

VHS-poster-600x300-600x250

Jag hälsade på min farmor i Bulgarien varje sommar från det att jag var 7 till jag var 15. Förutom att lira fotboll och läsa Hemmets veckotidning på hennes balkong älskade jag söndagarna. Söndagarna var nämligen dagen då vi gick på Bazar och möttes av flådda upp-och-ner-vända kaniner, ”Nike” tröjor för en femma men roligast var det att besöka Radi, en kille som hade alla ”nya” och heta videofilmer för en tia. Jag fick bara köpa tecknat för farmor men ju äldre jag blev fick jag även köpa lite filmer inspelade från bulgarisk tv med sportbloopers. Omslagen var alltid väldigt ”snygga”. Man förstod att förpackningen gjorde halva jobbet och man var ju inte direkt flytande på att läsa bulgariskan som beskrev filmen så man fick gå på magkänsla. Jag minns att jag köpte en film med Robert De Niro på omslaget. Han rökte cigarr och skrattade på det minns jag. På baksidan av VHS-fodralet var det samma bild i svartvitt och jag och farmor bestämde oss för att köpa filmen. Farmor frågade Radi om det var något våldsamt eller snuskigt i – en fråga hon alltid ställde när vi handlade film. Radi skakade osäkert på huvudet och sa att han själv inte sett filmen, men att han trodde det var en komedi i och med att Robert skrattade på omslaget och hade en cigarr i munnen. Garanterat komedi helt enkelt. Bra så, vi gick hem för att se på film.

Filmen visade sig vara Cape Fear och det var inget som farmor var glad för. Efter det struntade vi att handla mer film av Radi. Men jag kan fortfarande skratta åt alla hemmagjorda omslag som dyker upp lite här och där när man är utomlands och ska handla film (jag måste kolla vinden om jag inte har kvar bulgariska cape Fear!)

Jag har samlat lite roliga omslag och posters jag hittat och mina vänner, Vem har och vill sälja Ghanapostern från Terminator 2 till mig? Hör av er!

Hemmagjorda Filmposters från Ghana:Mission Impossible 2 Tom Cruise.

The Spy Who Loved Me 007

Roger Moore, en varelse och en fisk.

Terminator 2

Arnold. Tror jag.

DVDOMSLAG GONE BAD:

Prime

PRIME: Bra citat att använda…

lost in

Lost in Translation. Bill Murray har skägg och han bor med en hund? Och en dotter?

3 i ett

18 filmer i 1. Men framförallt är det ”Science fiction perform distinctive” och det är inget som händer varje dag.

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *