Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

90-talets skräpfyllda TV-tablå – Therese

Nyligen släppte vi en samling serier som vi följt men som vi egentligen inte bryr oss om (Läs den här!). Embla, Therese och Eduardo nämnde sina tre skämskuddar och en av dessa var 90-talsserien Caroline in the city. Tyvärr var den absolut inte unik i sitt slag och för att citera Eduardo: ”90-talet var knark om en gillade riktigt sketna tv-serier och tv 3 hade inga problem med att agera langare dag efter dag vilket gjorde alla dom där dagarna när en skolkade eller var ”sjuk” lite lättare. Samtidigt så infann sig självfallet lite ångest då en redan då visste hur dåliga alla tv-serier var..”.

Givetvis ville vi spinna vidare på detta och tänkte samla lite av det ”knark” vi gått på under det poppiga 90-talet. Först ut är Therese.

Förutom att jag ju, precis som Eduardo, också kollade på hyperdåliga Caroline in the city, så såg jag faktiskt nog på det mesta som tv3 hade att erbjuda under den här tiden. Vi var en familj som ÄLSKADE att se på TV. Det var så vi spenderade kvällarna. Med en ensamstående trebarnsmamma var det heller inte så konstigt. Jag och mina vänner följde slaviskt Fresh Prince in Bel-Air, eller ”Freshan” som vi kallade serien lite coolt sådär. Den gav inte direkt några härliga livsläxor, annat än att killar vill ligga. Hela tiden. Vad den hade, var nåt som gjorde att vi kände oss lite coola när vi såg den. En känsla av gemenskap med Will Smith. Inte så pjåkigt kanske, men det var tyvärr också det enda.

Saved by the bell, var också en serie som jag älskade. Jag hade till och med en påhittad pojkvän som hette Zach. Den var kanske inte heller något att egentligen hänga i julgranen, men något den har lärt mig var att tjejer som heter Jessica är coola per automatik. Så är det. Punkt slut.

Jag såg ju så mycket skräp på den här tiden, och jag gör det fortfarande ska kanske tilläggas. Idag såg jag klart 11e säsongen av Criminal minds, som jag nämnde i inlägget om dåliga serier vi följer, och nu undrar jag direkt när Viaplay släpper nästa säsong. Trots att #SpoilerAlert munsbiten Derek inte är med längre. Vem ska nu säga ”Talk to me Baby-girl”? Jaja. Poängen är att dåliga serier kanske kan få vara det och ändå få tittare. Ibland är det kanske precis vad man behöver för att koppla bort vardagen.

 

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En biolog som vill känna sig invigd och därför alltid letar efter detaljer och dolda budskap. Älskar riktigt bra karaktärsbeskrivningar men hatar övertydlighet. Har även en förkärlek till Will Ferrell och tecknat.