Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

9/11 – Vi minns

Idag är det 15 år sedan terrorattacken mot World trade center i New York ägde rum. Vi på Onyanserat vill att vi minns alla de drabbade och att vi hedrar deras minnen. Vi hedrar såklart alla offer med att se en film om ämnet och tänkte tipsa er där hemma om några som vi tycker tar upp det på ett bra sätt. Listan är helt utan inbördes ordning.

 

United 93
United 93

Den här filmen utspelar sig på ett av de fyra flygplanen som kapades denna ödesdigra dag. Det troliga målet tros ha varit Vita huset, men tack vare alla modiga passagerare nådde inte planet sitt mål och åtskilliga liv skonades.

 

11'09"01 -September
11’09″01 -September 11

I den här filmen har elva regissörer bidragit med 11 minuter film var. Här ser man hur terrorattacken ses från alla hörn och kanter i världen. Både intressant och tankeväckande. Olika kulturer och nationaliteter tolkar det som hänt och berättar det från sina unika perspektiv.

 

World trade center
World trade center

Hollywood måste ju också säga sitt och här har vi Nicholas Cage i en film om attacken, regisserad av Oliver Stone. Två poliser fastnar levande under de kollapsande tornen och måste räddas till varje pris.

 

Zero Dark Thirty
Zero Dark Thirty

Slutligen måste vi nämna Zero dark thirty, som egentligen handlar om jakten på den ansvarige al-Qaeda-ledaren Usama bin Laden och om hans död tio år efter attackerna. Jessica Chastain är som alltid imponerande i sin rollprestation.

 

Terrorattacker sker idag runt omkring oss och vi berörs personligen på helt olika plan. 9/11 skakade världen hela vägen in till kärnan och de allra flesta vet precis var de var när de först fick höra talas om det fruktansvärda som hade skett. Det är en dag som vi alla kommer att minnas och som visar hur hat kan gro hos människor och som sedan kan få de att agera så här hänsynslöst.

 

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En biolog som vill känna sig invigd och därför alltid letar efter detaljer och dolda budskap. Älskar riktigt bra karaktärsbeskrivningar men hatar övertydlighet. Har även en förkärlek till Will Ferrell och tecknat.