Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Much ado about nothing – Trailer

Joss Whedon, regissören som byggt en enorm och trogen fanbase bland annat med serierna Buffy the vampire slayer, Firefly och Dollhouse, har har haft rätt mycket att göra med det där lilla filmprojektet The Avengers, ni kanske har hört om det?, på sistone. Men i oktober överraskade han plötsligt både filmbranschen och fansen med att ha spelat in en svartvit version av Shakespeares pjäs Much ado about nothing. Alltså, istället för att ha en välförtjänt semester efter den förmodat rätt krävande inspelningen av superhjältarnas superhjältefilm, tog han och filmade en hel långfilm hemma i sitt eget hus i Santa Monica på tolv dagar.

Och det kryllar av skådisar från Whedons  tidigare serier och filmer – Nathan Fillion (Firefly, Dr. Horrible’s Sing-Along blog), Sean Maher (Firefly), Amy Acker (Angel, Dollhouse, Cabin in the woods), Alexis Denisof (AngelBuffy), Tom Lenk  (Buffy), Reed Diamond (Dollhouse), Clark Gregg (Avengers) och Fran Kranz (Dollhouse, Cabin in the woods). I helgen tog Joss med sig 14 personer ur teamet och premiärvisade filmen på South by South West-festivalen i Austin, Texas, och här har ni trailern:

Jag känner att jag gillar det här lite oavsett om det blivit en bra film eller inte. Eller, jag gillar konceptet – Joss Whedon och hans skådiskompisgäng har det gött och lajvar Shakespeare hemma hos Joss i två veckor och lanserar sen en svartvit indiefilm i gapet mellan Joss två mega-Avengers-filmer. What’s there not to like liksom?  Samtidigt ska jag erkänna att utan dessa faktorer hade jag nog inte blivit jättelockad av trailern, och det är ju trots allt rätt ovant att nutidspersoner i kostym pratar på vers…

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.