Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Alan Partridge: Alpha Papa – Trailer

partridge

Ibland går tiden så fort – det känns som det var typ förra veckan som jag skrev här på Onyanserat om att en långfilm med Steve Coogans karaktär Alan Partridge var på gång, och nu är det bara en dryg vecka kvar tills den har brittisk premiär!

Alan Partridge är Steve Coogans mest kända karaktär som han  har gjort i olika former ända sedan 1991, då han först dök upp i radioversion på BBC4. Sedan dess har det bland annat blivit två radio-serier och tre tv-serier om den ständigt misslyckade programledaren Alan Partridge. Komiskt guld som absolut inte ska missas om man gillar brittisk lite torr, obekväm humor. Och nu är han alltså här i långfilmsformat, med den roliga titeln Alan Partridge: Alpha Papa.

Och precis som det brukar vara när komediserier blir film, så verkar allt lite större och galnare. Alan Partridge är visserligen fortfarande kvar som radioprogramledare för Mid Morning Matters på lokalradion i Norfolk. Men när stationen blir uppköpt blir kollegan Pat Farrell sparkad, och istället för att bara komma tillbaks för att packa ihop sina grejer i den sedvanliga pappkartongen så tar han med sig ett gevär och tar personalen som gisslan.  Som av en händelse faller allas vår Allan in i rollen som gisslanförhandlare och börjar sända live inifrån belägringen av radiostationen.

Jag blev helt klart förvånad när jag kollade trailern, för poliser och skottlossning var verkligen inte vad jag förväntade mig av en Alan Partridge-film, men ändå – Alan är ju en av mina favoritkomedikaraktärer, och stora delar av trailern är ju faktiskt jäkligt roliga, så jag låter mig inte avskräckas!

Alan Partridge: Alpha Papa har premiär i Storbritannien den 9 augusti. Det finns ännu inget svenskt premiärdatum.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.