Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Onyanserat

Årets bästa & sämsta 2010 – Leiyah

Bästa Film:

Bästa Filmer 2010

1. I rymden finns inga känslor (Recension)
En film att älska och bli älskad av. Andreas Öhmans regidebut orsakade storm, både i media och innanför min hud. Scenografi, foto, ljudregi och skådespelarmagi i världsklass. Samt Sveriges charmigaste(och snyggaste) Cecilia(Forss).Denna kärlekshistoria tog filmen hela vägen till Oscars-draften.

2. Vill jag vissla så visslar jag (Recension)
En underbar film om värsta tänkbara situation. Smutsen i  själen  på ungdomsbrottslingarna äter sig hela vägen in. En film som mig veterligen inte lämnat någon oberörd. En av de mest äkta filmer jag någonsin sett.

3. Sound of Noise (Recension)
Filmen som mina kollegor älskar att hata. Det är förstås helt naturligt, vanliga dödliga har tydligen behov av saker så som kongruens och personregi, för att känna sig delaktiga i historien. Surt sa räven. Denna film som utmanar alla fördomar om hur musik egentligen blir till, ska raka vägen till screening för estetikprogrammet på Södertörns Högskola. Ja du hurrrrde.

4. The Social Network (Recension)
En historia så iskallt berättad att öronen hettar. Rakbladsvass dialog och snygg kamerahantering. Intriger. Sex. Humor. Retorik: Harvard baby.

Sämsta Film:

Sämsta Filmer 2010

1. Mademoiselle Chambon (Recension)
Vuvuzelafiolen still  haunts me. En fullständigt genomvidrig upplevelse.  BU med stora feta bokstäver.

2. Fish Tank
Skakig handkamera. Dålig musik. Tråkig regi. Listan kan göras lång.
I wont be hatin’ and such, but i don’t love it.

3. Exam
Ett råd: se den inte. Om möjligt ännu sämre regi och manus än Piranha 3D. Stort, visst?

4. I’m still here (Recension)
En fullständigt vulgär film. Men slutet är fint. Jag hade svårt att smälta den. Jag hatar den. Eller är det kanske Hollowoodeffekten jag hatar? Typ lite som övre medelklassen hatar på pundare. Det är för nära hem.

5. Grownups (Recension)
DN gav denna film en nolla. Det tycker jag att de gjorde helt rätt i.

Bästa TV:

Bästa TV 2010

1. Våra vänners liv (Recension)
Finaste svenska dramaserien på år och dar. Grymt manus, fin interaktion och sjukt mysig musik. Här är beviset för att män inte behöver vara attraktiva eller ens ödmjuka för att bli älskade. Bromance när det är som bäst. Heja!

2. Musik som gör ont (SVT dokumentär)
K-special levererar för det mesta, denna gång dock över förväntan. ”Musik som gör ont” handlar om hur musik på olika sätt har används i onda syften, i maktutövning, förnedring, tortyr etc.Dokumentären tar upp en rad exempel från ett tiotal olika länder, bland annat USA, Rwanda, och Chile. Finns inte längre på SVTplay till min stora besvikelse. Försöker i nuläget ta reda på vart jag kan få tag på en egen kopia. Maila mig om ni vill hjälpa mig i jakten!

3. True Blood S03
Minst sagt rörig säsong som spårade ut fullständigt mot slutet. En förmildrande omständighet fanns dock: Alexander Skarsgård. Nuff said.

Sämsta Tv:

Sämsta TV 2010

1. ”Nya” Lyxfällan
Vulgärt. Vidrigt. Intetsägande och rent allmänt skittaskig KPK (kultur per krona).

 

2 .Veckans brott
GW is GW; nu om möjligt ännu mättare.

3. Glee
När de tog in den vita valen var allt hopp förlorat.

4. Biggest loser Sverige
Även här är problemet en massa vita valar som fastnat på land. Skjut dem.
Jag skulle bli tacksam. Antagligen valarna med.

5. AnaGina Show
Det är inte humor. Det är ett jävla skämt.

Inför 2011…

Vässar jag knivarna med sällan skådad determination och hoppas därför på fler filmer med Andreas Öhman (även arga esteter behöver kärlek). Därför hoppas jag också  på att något skandinaviskt land ska köpa in Hello Lonesome. Vidare hoppas jag att ”The Black Swan” har Sverigepremiär snart så ni alla kan få skåda dramatik och foto i världsklass. Slutligen hoppas jag att vår läsarkrets växer ännu mer så vi kan bli Sveriges största kulturblogg.
Tillsammans är vi oslagbara!

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Är ökänd för sin totala oförmåga att underordna sig sociala strukturer, men är i övrigt förtjusande. Student på Estetikprogrammet vid Södertörns Högskola där hon försöker få in lite mer hiphop. Föredrar dokumentärer men är ruskigt svag för independentfilm.