Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat Serier & TV

Att bingea eller att inte bingea

Jag ser ofta på riktigt råa och obehagliga serier. Låt säga Black mirror som exempel. Såna som drar upp stressnivån och ångestnivån så där härligt innan läggdags. Lycka till att sova gott efter det. Lyckligtvis finns det ett sätt att bota detta, genom att ta ett avsnitt av en riktigt skön komediserie efter det obehagliga. Typ Modern family, HIMYM eller Christine osv. På senare tid tycker jag att jag saknar sådana serier på mina streamingtjänster (tittar inte på TV), så jag började undra varför det var så. Sen slog det mig. Binge-tittning.

Binge-tittning har blivit möjligt då streamingtjänsterna nu har börjat släppa hela säsonger på premiärdatumet. Så nu när en ny komediserie släpps hinner jag se klart hela säsongen på två röda. Tre avsnitt är ju lika långa som ett av de jag brukar se, och så gör det oftast inget om man zonar ut lite under något avsnitt, så att se om är oftast överflödigt. Förut tog det mig flera månader att se klart en enda säsong, och eftersom jag ju egentligen älskar att bingea så är detta ett bitterljuvt problem. Jag vill ju ännu mindre behöva vänta en hel vecka mellan varje avsnitt, så jag tror att kontentan blir att jag helt enkelt vill kunna streama ännu mer komedi. Skit i dyra kostymdraman och kasta in ett gäng skrattfester istället. Sluta storsatsa och börja småsatsa!

Men då menar jag inte att jag vill ha vilken dum-serie som helst. Såna där dussinserier med en tjock kille som är ihop med en smal tjej går inte hem. Det måste vara smarta skämt, väl uttänkt manus och älskvärda karaktärer. Tänk Parks and Recreation och Brooklyn Nine Nine så vet ni vad jag pratar om.

 

Tyvärr har Parks and Recreation slutat gå och jag är snart klar med senaste säsongen av Brooklyn Nine Nine (som för övrigt är fantastisk). Nu längtar jag tills andra säsongen av The Good place, med Kristen Bell, kommer till Sverige. Jag har också kollat runt lite och tror nog att det finns kvalitetskomedier där ute, så nu får jag hoppas att de serierna kommer till svenska streamingtjänster också.

Kanske kan Bill Hader i kommande serien Barry vara nåt att ha..

 

Eller mockymentaryn Trial & Error med bästa John Lithgow..

 

Vilka är era bästa komedi-tips? Sitter ni på några gyllene ägg så tveka inte att kasta hit dem!

1 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En biolog som vill känna sig invigd och därför alltid letar efter detaljer och dolda budskap. Älskar riktigt bra karaktärsbeskrivningar men hatar övertydlighet. Har även en förkärlek till Will Ferrell och tecknat.