Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Onyanserat

Bad Teacher! – Trailer

Det är något med antihjältar som stryker mig medhårs och får mig att spinna likt en fetmatad katt. Protagonister som svär, super, röker, kn*llar, stjäl och enbart har själviska motiv som ligger bakom alla handlingar. Det finns något som tilltalar reptilhjärnan i en hjälte som faktiskt lyckas med det han eller hon tar sig för genom att vara en självupptagen skitstövel. Därför tog jag mig ett titt på Red Band Trailern till den kommande komedin ”Bad Teacher!” med en degenererad Cameron Diaz i huvudrollen. Här är den.

Trailer till Bad Teacher från rstvideos trailerarkiv.

Det kan ibland kännas lite krystat när en såkallad ”snygging” ska spela sluskig och osympatisk, även om jag personligen aldrig riktigt tyckt att Diaz är speciellt vacker däremot charmig som fan, och det verkar anses lite kreddigt när framförallt snygga kvinnor ”spelar ner sig”. Förvisso gäller det väl oftast i dramer där dom riktigt kan grotta sig i misär och fulhet. Jag får lite sådana vibbar av den här trailern. Som om regissören smackat på lite för mycket eftersom det är ”roligt” när en snygg tjej säger fula saker och beter sig omoraliskt.

Ändå kan jag inte låta bli att skratta, men inte direkt för att söta Cameron är sluskig utan för att hon har det yrke hon har. En lärare som ska forma våra barns liv och förbereda dom för framtiden. Där finns det en sjukt rolig plattform för humor i min värld! En lärare som skiter fullständigt i någon annans framtid än sin egen och som gör allt som vi lär våra barn att man inte får göra.

Var fanns dom här lärarna på min tid?

Det här är förvisso en Red Band Trailer (alltså en ocensurerad trailer), så jag förstår om dom tar med sånt som inte ”passar sig” i en vanlig hushållstrailer men jag kan ändå inte skaka av mig känslan av att Cameron svär och beter sig illa som en form av effektsökeri. Det kommer till trovärdighet. Visst det är en komedi, så trovärdighetens lagar går absolut att bända på men jag tänker genast ”hur kan hon fortfarande ha kvar sitt jobb?” och det kan bli en sådan grej som jag kommer att sitta och störa mig på genom hela filmen.

Jag gillar att dom tvistat den klassiska underdogstoryn om en klass med dåliga betyg och en engagerad och driven lärare som minsann ska hjälpa dom att höja betygen. Här gör vår protagonist det av helt och hållet själviska själ, för att skaffa pengar till en bröstförstoring, sjukt men roligt. Förvisso hyser jag inga tvivel om att hon kommer att ”lära sig en läxa” och slutändan förändrats till en bättre människa.

Som sagt... var fanns dom här lärarna på min tid?!

Trailern känns inte helt klockren, men tillräckligt intressant och underhållande för att jag ska undra hur historien kommer att utveckla sig? Det är alltid intressant med en film som ”vågar” visa en kvinna som är allt annat än vän och tillrättalagd även om det i sådana fall oftast tas i så mycket att det bara blir löjligt, men jag hoppas på en balanserad variant den här gången.

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En cineastisk allätare som framförallt slukar genrefilm och Tv-serier. Tycker att Leonardo Di caprio är på tok för överskattad och har en förkärlek för udda karaktärer. Skriver manus och drömmer om att sätta genrefilm på den svenska filmkartan. Vattuman och en smula laktosintolerant.