Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Bakom kulisserna på The Hobbit – del 8 & 9

Nu börjar det dra ihop sig till premiären på The Hobbit: An unexpected Journey, det är bara två och en halv vecka kvar faktiskt. Det som från början skulle bli två filmer ska ju nu istället bli tre, så vi får gotta oss med dvärgar och hobbitar i två år till. Den här nya uppdelningen verkar också innebära att vi inte får stifta bekantskap med Mikael Persbrandts björnman Beorn förrän i film nummer två, The Desolation of Smaug, nästa jul, men den som väntar på något gott väntar ju som bekant aldrig för länge…

För några dagar sen la Peter Jackson upp sista delen av sin videoblogg från inspelningarna, på sin Facebook-sida. Nu handlar det om post production-fasen, det vill säga efterbearbetning, digitala effekter, animation, ljudeffekter och så vidare. Som vanligt mycket underhållande för den som gillar att se hur det går till bakom kulisserna, och inte är rädd för att ”bryta magin”, så att säga… Och förutom att det är väldigt underhållande så känns det också sympatiskt att Peter Jackson på detta sätt visar hur viktigt hela teamets insatser är för att filmerna ska bli till. Bra cred till medarbetarna helt enkelt!

Jag hade dessutom missat att del 8 av videobloggen legat uppe ett tag, så här får ni den också. Där en del av filmgänget bland annat åker till Comic Con i San Diego för att möta en, milt utttryckt, entusiastisk skara fans.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.