Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Onyanserat

Battle: Los Angeles – Trailer

Jag älskade ”Independence Day”. Jag minns fortfarande hur biograferna var tvungna att ha öppet dygnet runt för att klara av det enorma trycket från alla som ville se ”rymdfilmen” så fort den släpptes. Själv fick jag biljett till visningen 02:00 på Sergel. Jag grät när Bill Pullman höll sitt patriotiska tal till mänskligheten där han talade om att fjärde Juli numera inte bara skulle vara amerikanska nationaldagen utan hela världens. Från djupaste djungeln till kallaste isblocken rustade vi oss för kriget mot ondskan från ovan. Vackert.

Många år senare kommer nu Battle: Los Angeles. En ny Independence Day? Eller?

Inte direkt va? Men inte helt långt borta heller, eller hur? Battle:Los Angeles är mörkare, råare och snyggare än Will Smith´s uppgörelse med aliens var.

Trailern skapar en stämning som gör att jag blir riktigt sugen på att ännu en gång sätta klockan på 01:00 och traska iväg till biografen. Det är precis lagom svulstigt och framförallt, vi slipper se gröna figurer med tefatsögon.

Regissören Jonathan Liebsman, som gjort sig skyldig till ”Texas Chainsaw Massacre – the beginning”, kommer med säkerhet  få sitt stora genombrott och bli Michael Bays arvtagare.

Och Aaron Eckhart är alltid bra.

Det här kommer inte bli dåligt.

4 COMMENTS

  1. ..och där ser man vad mycket musiken betyder för att sätta stämningen. Hade det istället varit James Howard som brassat på med stråkar tillsammans med en skorrande trailerröst så hade den absolut inte som nu framstått som den ”tänkande mannens” actionfilm. Vi har blivit lurade förr, minns till exempel ”Black Hawk Down”-trailern med suggestiv musik från Moby.

  2. Trailern känns väldigt lovande, och jag håller tummarna för att förväntningarna den uppbringar ska uppfyllas. Får lite ”Independence Day möter Distrcit 9”-vibbar, men det kanske är mest min perceptionsförmåga som förvrider det hela.

    Men visst var det väl ändå Bill Pullman, och inte Paxton som presiderade i Independence Day?

  3. Fick faktiskt en rysning. En av mina största weak spots är verkligen invasions-filmer. Kom ihåg just Independence Day inverkan både före och efter. Otroligt stort. Var nästan som att det skulle bli verklighet med den väntan och förhoppning man hade som faktiskt inte gjorde en besviken. Det är väl bara Sagan om Ringen-trion som har matchat den sen dess i hype och förväntan. Ser verkligen fram emot den här men en trailer har ju lurat en förr…

    Dock inte den här som fortfarande är en av de bästa i genren: http://www.youtube.com/watch?v=ojhGdRSkiUw

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *