Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Bekas – Tävling – Avslutad!

Bröderna Zana (Zamand Taha) och Dana ( Sarwal Fazil) vill ta sig till drömmens Amerika. Foto: Saman Jalal

Tävlingen är avslutad! Vinnaren av de två biljetterna är Omid Abdulla. Grattis Omid!

På onsdag, den 7 november, inleds Stockholms Filmfestival, och en av de svenska filmer som premiärvisas är omtalade Bekas, Karzan Kaders långfilmsdebut som fick stor uppmärksamhet på Cannesfestivalen tidigare i år.

Bekas är en äventyrshistoria som utspelar sig i 90-talets irakiska Kurdistan, där de två hemlösa pojkarna Zana och Dana ser Superman på stadens första biograf och bestämmer sig för att fly Saddam Husseins regim och ta sig till Amerika. För att komma dit behöver de pass, pengar och en hel del tur. Tyvärr har de inget av detta men de börjar ändå resan som ska ta dem mot drömmen. Filmen bygger delvis på regissören Karzan Kaders egna erfarenheter, och han gjorde en kortfilmsversion av historien som slutfilm när han för några år sedan gick ut Dramatiska Institutets regilinje. Den fick ett hedersomnämnade på Stockholms Filmfestival, och i år tävlar långfilmsversionen om en Bronshäst.

Nu har vi på Onyanserat nöjet att i samarbete med SF Film lotta ut två biljetter till visningen av Bekas på filmfestivalen, fredagen den 9 november kl 18.00 på Skandia i Stockholm. Visningen är en så kallad Face 2 Face, vilket innebär att du också får möjlighet att ställa frågor till regissören efter filmen!

För att vara med och tävla – maila namn och kontaktuppgifter till ingrid@onyanserat.se senast tisdag den 6 november. God tävlingslycka!

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.