Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Bryan Cranston som ny Lex Luthor?

BC1

Du har kanske läst om det eller hört nyheten från någon i din närhet. Att Bryan Cranston skall spela rollen som Supermans ständiga nemesis Lex Luthor. Nej, nyheten om att Ben Affleck drar på sig Batmankostymen i nästa Man of Steel har ju knappt hunnit kallna innan nästa överraskning är här och om valet av Affleck var kraftigt ifrågasatt så har Bryan Cranston som den nya Lex Luthor fått ett betydligt skönare mottagande från proffstyckarna. Hyllningarna från Twitter har stormat in och valet av Cranston har jämnat ut vågskålarna igen. Den gamle methkokaren från AMC’s monumentala succé Breaking Bad är på papperet också ett utmärkt val även om det faktiskt bör finnas en del dubier även här.

Cranston passar rollen utseendemässigt och det finns gott om sofistikerad ondska, diabolisk intelligens och dödlig innovation i Cranston. Det har vi fått erfara när hans rollfigur Walter White a.k.a. Heisenberg har röjt runt bland knarkbaroner och lejda mördare i snart fem genomsvettiga säsonger av Breaking Bad och kan han överföra bara en bråkdel av den glöden till Lex Luthors persona så är han hemma. Ni som har följt Walter och hans kokpolare Jesse i dramaserien som för evigt kommer att stå ut som en av tidernas bästa TV-underhållning vet exakt vilken hög högstanivå Cranston besitter. Han har dessutom redan spelat mot Affleck i Argo så de känner väl varandra hyfsat i alla fall.

Det finns dock ett problem, det är fortfarande bara rykten. Ingen rök utan eld som det heter men faktum är att ingenting är officiellt ännu. Cosmic Book News droppade nyheten och påstod att de hade exklusivitet och att det var en done deal, Cranston har signat för minst sex framträdanden i kommande filmer sa man men sajten vägrar att uppge sin källa och Warner Bros säger själva att de kommer att vänta med något officiellt uttalande innan finalen av Breaking Bad sänts i slutet av september. Ett faktum som givetvis indikerar att det trots allt är klart men man vet aldrig. Mark Strong har inte bara ett passande efternamn utan har också länge varit en stark kandidat för att knipa rollen och just nu känns det väl lite som Silly Season i Hollywoodfabriken. Det är många rykten som florerar. De flesta nyhetsmedierna basunerar nu dock ut att allt är klart och påskrivet men några väljer att gardera sig för eventuella bakslag. New York Post skriver idag t.ex. att Cranston visserligen är klar men att man har valt att vänta med tillkännagivandet tills Breaking Bad är avslutad.

LL1
Mark Strong, originalet och Bryan Cranston

Det mesta tyder dock på att det ändå blir Bryan som tar sig an rollen. Vad kan vi då förvänta oss? För det första är han ju redan renrakad och klar efter att ha spelat cancerdrabbad kingpin så det är väl bara att börja filma direkt. Han har som sagt var redan bevisat flera gånger om att han kan övertyga i rollen som ondskefull skurk även om rollen som Walter White är betydligt mer granulär än Lex Luthor men framför allt har Cranston en närvaro och ett driv i sitt skådespeleri som faktiskt saknar motstycke just nu, perfekt för en lång dramaserie men hur blir det egentligen i en mer isolerad roll med begränsad sändningstid och hur hanterar man Cranstons ålder? Karln är trots allt närmare 60 och med tanke på att Snyder har berättat att hans ”Dröm-Lex” skulle vara en blandning av Richard Branson och Brad Pitt så är inte Bryan Cranston det första namnet som dyker upp i min skalle i alla fall.

Jag gillade ju första filmen trots att Zack Snyder trampade i ett par onödiga fällor som han lätt hade kunnat undvika om han velat men jag uppskattade att man tog sig tid att berätta historien om legenden. Hur som helst, Superman, Batman och Lex Luthor i samma film. Man måste ändå säga att upplägget kittlar dödsskönt i kistan och om förväntningarna var hyfsat höga från början så sjunker de ju knappast med en sådan rekrytering om det nu skulle visa sig vara sant.

Sugna på att se hur det skulle se ut med nämnda uppställning? Ta en titt på den här ”teasern” som ett fan i USA har slängt ihop av olika filmscener så får ni i alla fall en känsla av vad som komma kan.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."