Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Charlie Sheen – Mannen, Myten, Legenden, Ligisten

"WINNING!"

På något sätt har Sheen den yngre lyckats bli världens bäst betalda TV-stjärna genom att spela sig själv i CBS überkorkade sitcom, ”2 ½ men”. En serie som går ut på att Charlie Sheen sitter hemma i kakhishorts och hawaiiskjorta och dricker drinkar hela dagen för att sedan avsluta kvällen med en trekant på Viagra.

Hur mycket Sheen än hade velat så går det ju tyvärr inte att basera en hel TV-serie enbart på honom och ett gäng blonda, plastikopererade våp så vad gör man då? Jo man slänger såklart in en liten kille med rapp käft och en mesig bror med ännu taskigare klädsmak än Sheen själv, copy/pastar 8 säsongers avsnitt och ändrar några detaljer (läs blondiner) här och där för att slutligen lägga på det obligatoriska burkskrattet.

Under 8 säsonger så har man i princip aldrig lämnat huset, vilket är en bedrift i sig, Även om the king of all sitcoms, Seinfeld också mest hängde i närområdet så åkte han ju faktiskt både till Long Island och Florida.

Men nu är det som sagt var sluthängt i strandvillan, verkligheten hann till sist ikapp Charlie Sheen och efter ett skandalspäckat halvår för skådespelaren beslöt tv-kanalen CBS alltså att kicka seriens stjärna. Man har dock inte bestämt sig huruvida serien skall fortsätta eller ej.

”How I got out of drugs? I just closed my eyes and made it so.”

Skaparen av serien, Chuck Lorre gjorde förra veckan ett uttalande som fritt översatt blir ungefär. ”Jag dricker inte. Jag röker inte. Jag knarkar inte och jag har inte galet, oansvarigt sex med främlingar. Om Charlie överlever mig kommer jag att bli väldigt förbannad.” Till schismen hör att Charlie spelade ut antisemitkortet och kallat Lorre för nedsättande namn som anspelar på hans judiska bakgrund. Sheen har också droppat det ena besynnerliga uttalandet efter det andra. Han har bland annat hävdat att han har ”Adonis-DNA” och ”tigerblod” i ådrorna. Vidare skall Sheen ha hotat exfrun och mamman till sina barn, Brooke Mueller, till livet. Hans agent sade nyligen upp sig och han tvingas in på rehab igen så man kan väl säga att det inte riktigt går Charlies väg just nu.

Den gode Charlie är dock inte känd för att backa ur en fight, varken verbal, juridisk eller fysisk. För att inte stämma CBS för kontraktsbrott så krävde han i förra veckan helt enkelt att man skulle återuppta inspelningen och ge honom en nätt löneförhöjning på en 1 miljon dollar per avsnitt med följande briljanta förklaring:

”I’m tired of pretending like I’m not special. I’m tired of pretending like I’m not bitchin’, a total frickin’ rock star from Mars. People can’t figure me out, they can’t process me. I don’t expect them to. You can’t process me with a normal brain.”

Nej, det är förmodligen helt sant, för vem, med en normal hjärna kan förstå en mångsidig personlighet som Charlie Sheen? Vi snackar ändå en kille som har varit på dekis sedan början av 90-talet. En man som har fuckat upp ett förhållande med Denise Richards, torskat i bordellhärvan med Heidi Fleiss, injicerat kokain i kroppen och misshandlat de flesta i sin närhet. Under dessa förhållanden så har han dessutom hunnit spela in dryga 60 rullar, visserligen av varierande kvalitet men ändå. Att han sedan för tillfället bor ihop med två 24-åriga flickvänner, som han kallar ”the godesses”, varav den ena är en porrstjärna, gör ju inte myten om Charlie Sheen mindre direkt.

”Stop bitchin’, you know you all wanna be me!”

Efter att officiellt ha fått sparken så gör i alla fall Charlie nu en kovändning och välkomnar istället beslutet med motiveringen att han aldrig mer behöver se Chuck Lorre och att han aldrig behöver ha på sig ”de där töntiga skjortorna” igen. Allt enligt amerikanska TMZ.

Om de nu inte kommer överens så att Sheen kan få inkassera sina 3 miljoner dollar per avsnitt så måste ju mitt tips till dig Charlie bli, skriv en bok God damnit! Slash, Nikki Sixx, Lemmy och Anthony Kiedis har alla delat med sig av sina dekadenta levnadsår i bokform. Men vadå? Det där är ju musiker? So what? Charlie Sheen, du är fan mer rock n’ roll än moviestar, i alla fall i min bok!

Charlies rekordpopulära Twitter: http://twitter.com/#!/charliesheen

Charlies egenstartade webkanal Sheens Korner: http://www.ustream.tv/charliesheen

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."