Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Onyanserat

Clint och Leo gör film om J. Edgar Hoover

Den evigt unge och den evigt gamle

Filmen om den kontroversiella FBI-chefen J. Edgar Hoover är Clint Eastwoods tionde sedan hans hot streak inleddes 2003 med mästerliga Mystic River. En närmast osannolikt hög produktionstakt med tanke på att gubben faktiskt är 81 år gammal, men kvalitén har faktiskt sviktat en aning den senaste tiden. Invictus och Livet efter detta var ju sannerligen inga mästerverk, snarare sentimentalt, omdömeslöst och mediokert.

När han nu återigen sätter sig i regi-stolen är det en så kallad bio-pic han tar sig an. En genre som kräver stora resurser för stora gester, understödda av massiva stråkmattor.

Clint har plockat fram formulär 1A. Det känns habilt, snyggt och Oscarsmässigt. Fotot är stiligt, miljöerna oklanderliga och castingen verkar genomtänkt. Jag höjer dock ett varningens finger samt ett frågetecken för Leo DiCparios gammel-smink. Det känns som något Clint plockat ur Orson Wells kostymförråd från Citizen Kane och sprider ett löjets skimmer över den hårt arbetande DiCaprio. Jag studsade också lite av Leos märkliga uttal i den inledande voice-overn. Han borde lärt sig efter den genanta insatsen i Blood Diamond att främmande dialekter inte är hans grej.

Leo har just imiterat hennes dialekt

J. Edgar är den typ av film som gamla ringrävar som Eastwood, Scorsese och Oliver Stone i princip kan göra i sömnen och trailern känns lite därefter. Men plus för att Clint ger oss en glimt in i den garderob med mörka hemligheter som J. Edgar Hoover gjorde allt för att hålla stängd under sina långa karriär.

J. Edgar har biopremiär i november

 

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar rockmusik, konfetti och kulörta lyktor. Tittar gärna på premiumkanalernas serieutbud, skräckfilm och amerikansk independent. Medverkar med jämna mellanrum i Sveriges Radios PP3 med den föga blygsamma titeln "filmexpert".