Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Clown – Trailer

Clown1

Redan 2012 spreds nyheten att Eli Roth skulle vara på gång med en riktigt ruggig historia om clowner. Mer än så fick vi inte veta men clowner har ju som bekant alltid varit upphov till en skräckblandad förtjusning hos publiken och en tacksam figur att göra rysare på, jag säger bara Pennywise. Det var många stackars ungar som vägrade att gå på cirkus efter den urladdningen. För vem kan egentligen glömma de blodiga huggtänderna och avgrundsvrålet? ”We all float down here” men även i verkliga livet är clowner ondsinta seriemördare.

1978  gjorde FBI ett makabert fynd när 33 lik grävdes upp från husgrunden i en villa i Chicago, Illinois. Bakom morden låg John Wayne Gacy, den lågmälde egenföretagaren som extraknäckte som Pogo the clown när han inte våldtog och mördade unga män. Storyn har sedan filmatiserats otaliga gånger där To Catch a Killer med en mästerlig Brian Dennehy i huvudrollen sticker ut från mängden.

Nu är det i alla fall 2014 och Eli Roths projekt blir verklighet. Filmen Clown har nämligen fått en riktig trailer och bakgrunden till detta är rätt intressant. Det hela började faktiskt med en fejktrailer som rookien Jon Watts snickrade ihop och tryckte ut på nätet. Trailern visade hur en familjefar långsamt förvandlades till en mördarclown och klippet lockade nästan omgående till sig Roth som tyckte att materialet var da shitnitz och tände på alla cylindrar. Han lät Watts sitta kvar i regissörsstolen och lät Christopher D. Ford (Robot & Frank) skriva manus. I en av rollerna ser vi också Peter Stormare i sin paradroll som småskum långhårig snubbe i pressad situation.

Märkligt, mörkt, äckligt, färgglada ballonger och onda clowner. Vad kan gå fel liksom?

Clown har ännu inget officiellt premiärdatum men någon gång under 2014 smäller det.

 

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."