Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat Serier & TV

Crazy ex-girlfriend – musikaliskt om kropp, knopp och sex!

Netflix släppte precis den andra säsongen av Crazy Ex-girlfriend, en rolig, musikalisk och ganska frustrerande serie.

Rachel Bloom spelar den ganska speciella Rebecca Bunch, en lyckad advokat från New York som satt allt fokus på karriären, och har därför hamnat i ett ganska tomt liv. En dag tippar hon över och får nog, samtidigt som hennes ex passerar förbi.

Exet är Josh, en happy-go-lucky-kille från West Covina, California. En plats som i Rebeccas öron låter magisk! Josh påminner Rebecca om en tid i hennes liv då allt var lätt och roligt. En tid hon skulle vilja återleva, så hon släpper allt och flyttar till varmare breddgrader.

Även om Rebecca inbillar sig att hon inte flyttar till Californien för Josh, så är det tydligt för de flesta andra. Hans vänner, hennes nya kollegor, och inte minst Joshs flickvän!

Serien är musikaliskt lagd och har de roligaste sångnumren. Det kan vara om hur det är att göra sig i ordning inför en dejt, hur tuttar egentligen bara är fett, och om mens-sex. Fångande texter och påkostat och roligt genomfört.

Jag gillar upplägget, men ganska direkt tröttnar jag på Rebecca/Josh-grejen. Särskilt eftersom jag tycker att de är så dåligt matchade. Själv gillar jag Joshs kompis Greg bättre, även om han kan vara lite väl dryg stundvis.

Som ni förstått så finns det nu hela 2 säsonger av den här serien. Jag vet inte om jag tycker att det håller, men under andra säsongen skiftar fokuset lite från hennes jakt på Josh, och det behövs för oss som tröttnat.

Jag tycker att Crazy Ex-girlfriend är klart sevärd, men mest för de roliga musikalnumren och det frispråkiga kring kvinnokroppar, mens och sexualitet. Du kanske till och med lär dig något på kuppen.

Båda säsongerna av Crazy ex-girlfriend kan du streama på Netflix, och vad passar inte bättre i höstrusket än glittriga musikalnummer och galna kärlekshistorier.

 

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En biolog som vill känna sig invigd och därför alltid letar efter detaljer och dolda budskap. Älskar riktigt bra karaktärsbeskrivningar men hatar övertydlighet. Har även en förkärlek till Will Ferrell och tecknat.