Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Cruise landar ny tung huvudroll?

Initerade källor avslöjar nu att Tom Cruise med största sannolikhet har norpat huvudrollen i den kommande nyinspelningen av klassiska spionserien The Man from U.N.C.L.E. och det bör väl vara en roll som passar Tompa perfekt. Han får fortsätta på inslagen väg med gadgets och handgemäng mot onda organisationer.

Warner Bros har köpt rättigheterna, Guy Ritchie regisserar och Scott Z. Burns (Contagion, The Bourne Ultimatium) har skrivit manus men projektet har kantats av flera avhopp och man har tvingats till rockader både framför och bakom kameran. Från början skulle Steven Soderbergh regisserat och George Clooney som var tänkt för huvudrollen Napoleon Solo tvingades kasta in handduken på grund av ett medicinskt ingrepp som skulle ha begränsat stjärnan i en fysisk roll som denna och när Soderberghs bästa polare drog så hittade regissören ett kryphål i kontraktet och hoppade av även han.

Efter bakslaget har Warner försökt med halva Hollywood och Matt Damon, Johnny Depp, Channing Tatum, Bradley Cooper, Ryan Gosling, och Michael Fassbender har alla blivit tillfrågade men ingen överenskommelse kunde nås och Tom Cruise som aldrig tackar nej till en roll är nu alltså högaktuell.

Originalcasten med Robert Vaughn och David McCallum

Så här säger Burns själv om The Man from U.N.C.L.E.

“Vi ville göra en spionfilm baserad på en riktigt intressant karaktär och vi gillade att det kalla kriget bidrog till att U.N.C.L.E. inte var någon tydlig sängkamrat med varken jänkarna eller ryssen. Solos radarpartner är också en ryss vid namn Illya Kuryakin. En svår utmaning var att hålla det enkelt. Nuförtiden har alla spioner mängder med häftiga prylar och supervapen i fickformat som kan utplåna en hel armé men här tvingades vi begränsa den arsenalen eftersom det hela utspelar sig på 60-talet. Vi var tvungna att gå old-school helt enkelt”

Enligt Burns kan det också bli viss verklighetsanknytning. Det är ännu inte spikat att man kommer att använda allt men i manus finns det en sidostory om en B-52:a som skulle tanka i luften någonstans över Spanien i slutet av 60-talet och råkade tappa sin last bestående av tre bomber. De var dock inte aktiva men plötsligt var tre stridsspetsar fulla med plutonium på vift ute på den Spanska landsbygden och kanske får vi alltså se en pressad Cruise i ännu ett race mot klockan när han tvingas hitta ett gäng massförstörelsevapen innan onda makter är där och lägger vantarna på godsakerna.

Ja, mycket tyder väl på att det här kommer att bli ännu en franschise för Tom Cruise som redan mjölkar ut allt kan ur en annan gammal actionserie, Mission Impossible och det mesta talar också för att han kommer att medverka även i nästa filmatisering av Lee Childs Jack Reacher. Innan dess skall han dock hinna städa upp lite i rymden i kommande Oblivion.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."