Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Crumbs – bisarr, etiopisk scifi

crumbs

För ett par veckor sen visades den upp på filmfestivalen i Rotterdam. Det verkar som den gladde en del, medan andra mest blev förvirrade. Vad pratar jag om? Jo, den garanterat första postapokalyptiska scifi-filmen från Etiopien!

Att döma av trailern får denna film Twin Peaks att verka helt normal och David Lynch att framstå som en ytterst konventionell herre. Bara den bedriften är ju värd några pluspoäng, om man gillar bisarr filmkonst vill säga.

För att plocka ut några ingredienser ur trailern: rostig rymdfarkost med en hand på, en nazist i mask, en aggressiv jultomte, en ridande galning och en kufig huvudperson på episk resa genom öken, nöjespark och jordhålor. Allt drar igång när den trasiga gamla bowlingmaskinen helt plötsligt startar.

Skapligt surrealistiskt och minsann riktigt lovande. Filmen har tydligen fått distribution i USA nu så den dyker förhoppningsvis upp på något sätt framöver. Jag vill se nu. Till dess får vi nöja oss med trailern nedan. Jag kan se den hur många gånger som helst, och jag brukar inte ens gilla trailers.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Synthare och Arsenal-fan som bygger webbar till vardags. Föredrar intresseväckande dialog före explosioner, och gäspar vanligtvis när det blir för mycket action såvida det inte sker i rymden. Tycker Totoro är det gulligaste djuret som någonsin fångats på film.