Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Onyanserat

Daniel Sloss – minirecension

Jag är brittisk. Ni kommer gilla mig.
Jag är brittisk. Ni kommer gilla mig.

Daniel Sloss gästade Stockholm i veckan och några av er lyckliga fick biljetter av oss från arrangören Spontano och självfallet var vi där också och avrundade torsdagen. Tillsammans med sin rumskompis Kai Humphries så turnerar Daniel Sloss runt i Europa just nu.

Jag ska erkänna att jag hade mindre (ingen) koll på honom förrens Embla tipsade om honom och med tanke på att han varit med i Conans show 3 gånger bara i år så är det väl inget annat är ren jävla obildning helt enkelt. Även om han själv inleder med att han ser ut som Hitlers drömbarn med sitt blonda hår tänker jag mer att han liknar en Macaulay Culkin som inte började knarka lite osoft mycket.

Min erfarenhet av att smita in på gratis standup-shower i Stockholm har lärt mig att många av de som kör när en speciell sorts självhat, egentligen är det väl det som vi gillar, något vi för stunden kan känna igen oss i och skratta åt och det är en premiss som går igen här med där dåliga sexuella erfarenheter och hur lite han får ligga går igen och till en början är det lite väl klyschigt med hur snygga svenskar är men sen så släpper man tanken  då han gör sin egen grej av det tillsammans med sin erfarenhet av Tinder och hur det förstör fantasier. Tillsammans med ett jävligt kul minspel så blir det riktigt bra till slut och även om många av skämten tas emot lite väl mycket av publiken (misstänker starkt att vissa skrattar extra högt för att uppfylla sin egen självbild som anglofiler) så är det grym kvalité i över en timme. Allt mellan taffliga sexskämt till ateisms relation till red states tas upp och även om det inte alltid är superoriginellt så är det bra kvalité som görs.

När någon i publiken helt plötsligt skriker ut (på tafflig engelska) ”You’re not real” så tar Sloss upp det snabbt och gör en egen akt av det hela som kanske blir det roligaste i hela showen just för att det är så oväntat och publiken vet lika lite som Sloss själv vet vad som ska hända nästa sekund – grym improvisation helt enkelt. En bra jävla kväll helt enkelt.

 

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fascinerad av det ostrukturerade och det hopplösa. Stadsplanerare som anser att fler filmer borde ses i sin rätta urbana miljö – filmen är bara en del av upplevelsen. Tycker allt blir bättre på danska. Gillar överlag inte TV-serier.