Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Danny Trejo som präst och det regnar köttbullar igen – I Veckans Trailers

VeckansTrailers

Snowpiercer

Två fantastiska koreanska filmskapare har redan gjort det och nu är det dags för en tredje att göra samma sak. Kim Jee-Woon (A Tale of Two Sisters) och Chan-Wook Park (Oldboy) släppte sina första engelskspråkiga filmer (The Last Stand och Stoker) i år och nu skall alltså även Bon Joon-Ho (The Host) ansluta sig till den klubben och det är ett högst intressant projekt.

Snowpiercer är en postapokalyptisk thriller om ett tåg proppat med det sista av mänskligheten. Det är ett tåg som aldrig stannar. Utanför råder nämligen vad man väl kan gissa är en ny istid. Det rör sig dock inte om någon Hollywoodproduktion. Snowpiercer är snarare ett spännande internationellt samarbete. Filmen bygger på en fransk bok, den bekostas av koreanska och europeiska pengar och rollsättningen är högst blandad och består av amerikanska, engelska och koreanska förmågor. Vad sägs om Chris Evans, Tilda Swinton, Jamie Bell, Octavia Spencer, John Hurt, Ed Harris och veteranen Kang-Ho Song.

The Road möter Runaway Train kanske? /Lindman

Det finns i skrivande stund inget premiärdatum satt för Sverige men i Korea går filmen upp 1 augusti.

Zombie Hunter

Det är mycket zombies nu men å andra sidan, vem kan motstå Danny Trejo i ännu en B-filmsdoftande våldsorgie?

Trejo spelar här någon form av yxviftande präst som måste rädda storbystade damer och en Australiensisk bad-ass Mad Max-snubbe spelad av Martin Copping. Det är levande döda, motorsågsmassaker och tanktops, allt till tonerna av något psykadeliskt elektroinferno som förmodligen kan driva en till vansinne vid för lång exponeringstid. Trailern innehåller en del våld så om det inte är din kopp te, stay away. Jag undrar dock över ”based on a true story.”

Filmen regisseras av debutanten Kurt Knight. /Lindman

Inget datum för premiär ännu men får jag gissa så går Zombie Hunter direkt till DVD.

Pacific Rim – Final Trailer

Det mesta är väl redan sagt och skrivet om Guillermo del Toro’s gigantiska robotar vs. gigantiska monster extravaganza men en sista trailer hann man i alla fall med att trycka ut innan den amerikanska premiären nästa vecka. Nog lär det gå undan men jag kan ändå inte låta bli att känna att för varje trailer som släppts har peppen minskat betänkligt och här haglar flosklerna som aldrig förr. ”2500 tons of awesome” ”Let’s do this!” eller min favorit ”Today, we are cancelling the apocalypse” Really? Vad känner ni inför Pacific Rim? /Lindman

Här i Sverige får vi vänta tills 2 augusti innan Pacific Rim brakar loss på biograferna.

Det Regnar Köttbullar 2

Biosuccén kommer tillbaka med ett nytt matkrig i vinter. Den här gången har vår något nördiga hjälte tvingats samla sina vänner för att rädda Lady Liberty från livsfarliga matmonster men tydligen är det Flint Lockwood själv som har råkat skapa dessa illvilliga varelser, av misstag såklart men ändå. Hans matmaskin tillverkar nämligen inte bara mat utan även, ja just det, monster. Den goda nyheten, de är isolerade på en ö. Den dåliga nyheten, de försöker lära sig att simma.

I den amerikanska versionen görs rösterna av Bill Hader, Anna Faris, Neil Patrick Harris, Andy Samberg och Terry Crews och filmen är såklart i 3D. /Lindman

Det Regnar Köttbullar 2 har svensk biopremiär 15 november.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."