Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Zero Dark Thirty – Trailer

Kathryn Bigelows Oscars-tippade film Zero Dark Thirty (nominerad till bästa film och Jessica Chastain för bästa kvinnliga huvudroll) ligger just nu etta på amerikanska biotoppen, men orsakar samtidigt en del kontroverser.  Filmen handlar om jakten på Usama bin Ladin och hans död i Pakistan 2011, och har fått den amerikanska senaten att påbörja en utredning om huruvida det finns läckor inom CIA som gett filmteamet hemligstämplad information. Manusförfattaren Mark Boal har dock avfärdat detta med att det är ganska uppenbart att det handlar om fiktion.

Zero Dark Thirty inleds med cirka 20 minuter scener där terrormisstänkta utsätts för brutala förhörsmetoder, och filmen har fått kritik för att rättfärdiga tortyr. Nu har till och med ett gäng skådisar, med Martin Sheen i spetsen, gått ut och uppmanat Oscarsakademin att ignorera Zero Dark Thirty när de ska rösta fram pristagarna, eftersom de tycker att filmen glorifierar tortyr.

Hur det är med detta får vi se när Zero Dark Thirty får Sverigepremiär den 1 februari, men så länge kan vi kolla in trailern. Förutom att det är en mäktig trailer som verkligen bygger upp förväntningarna på en tät, spännande film, så är det några saker som slår mig: Det känns konstigt att Chris Pratt är med, han är ju lustigkurre i Parks & Recreation?, jag kan inte riktigt bestämma mig för hur det känns att soundtracket i trailern består av en körversion av Metallicas Nothing else matters, men framför allt är det mäktigt att Fares Fares är med (syns i trailern runt 1.52)!

Zero Dark Thirty har svensk biopremiär den 1 februari

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.