Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Onyanserat

David Lynch återvänder till Twin Peaks?

Cooper i dålig dager

Dagens i särklass mest spännande nyhet i tv-världen är det än så länge obekräftade ryktet att David Lynch har haft ett möte med NBC angående en tredje säsong av Twin Peaks. Det som har sipprat ut är följande:

  • Säsong tre är tänkt som en re-boot och förlagd i nutid
  • Lynch vill använda de ”gamla” skådespelarna.
  • Lynch vill själv vara ”väldigt involverad” vilket sannolikt betyder både manus och regi
  • Cheferna på NBC verkade vara lite oroliga angående Lynchs ”konstiga” idéer och lite stressade över att han själv vill ansvara för produktionen.
  • Den ”onde” Copper har suttit i fängelse i en annan stat sedan säsong två efter att ha begått ett par mord.
  • Den ”gode” agent Cooper är kvar i ”The Lodge” och en undersökande journalist skickas till Twin Peaks för att ta reda på sanningen kring vad som har hänt. Sannolikt är syftet att rentvå Agent Cooper.
  • Lynch var väldigt tydlig med att första scenen i säsong tre ska utspelas sig i det ”röda rummet” och sannolikt visa att Agent Copper är fast där.

Detta är vad vi vet än så länge. Eller vet – det är ju obekräftade rykten men onekligen är det lite kittlande. Jag är lite kluven även om jag avgudar David Lynch. När säsong 1 blev en succé var alla, inklusive Lynch, chockade. Han har varit väldigt öppen med att varken han eller Mark Frost hade några konkreta idéer för säsong 2 och det är inte utan det känns. Samtidigt har jag svårt att tro att Lynch skulle ta sig an det här utan att ha en riktigt bra idé – å andra sidan är kanske inte NBC det bästa alternativet. Klåfingriga och ängsliga chefer som jagar annonspengar rimmar illa med David Lynchs egensinniga universum. Vad som sannolikt kommer att ske är att Lynch i alla fall gör en pilot – om den någonsin når allmänheten återstår att se.

Ett inte helt osannolikt scenario är det som hände med Mullholland Drive – den var ju tänkt att bli en tv-serie med cheferna på ABC hatade den och släppte ifrån sig den. Då åkte David Lynch till Frankrike och äskade pengar för att göra en långfilmsversion istället och det blev ju minst sagt bra. Så kanske mynnar allt ut i en biofilm? Eller så blir det en serie som är fantastisk! Eller helt värdelös! Eller så är allt bara lögner. Jag tycker att det bästa alternativet vore att Netflix producerar – det är precis vad tjänsten skulle behöva för att locka till sig nya prenumeranter och visa att de är en seriös spelare när det kommer till nyproducerat.

Men att det finns överblivet material från den förra Twin Peaks-filmen samt idéer för både en tredje, fjärde och femte säsong har faktiskt Mark Frost bekräftat i en intervju nyligen:

”There’s a large chunk of the movie that’s never been seen because David (Lynch) had to cut it down to a more manageable length for release, and we’re hoping that sometime in the next couple of years we’re gonna be able to release those scenes. There’s about 45 minutes of material so that’s something people will be able to see pretty soon…..Well, I know we were certainly geared up to do a third year. The number five always stuck in my head. I felt we had started something that – with our full attention – could have ran for five seasons. It was what it was then, and who knows what will happen in the future, so we’ll see.

Verkligen. Vi får se.

 

1 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar rockmusik, konfetti och kulörta lyktor. Tittar gärna på premiumkanalernas serieutbud, skräckfilm och amerikansk independent. Medverkar med jämna mellanrum i Sveriges Radios PP3 med den föga blygsamma titeln "filmexpert".