Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Daydream Nation – Trailer

Daydream Nation är en av de mer hypade filmerna i USA just nu. Filmen skall vara en lite mer vågad version av Juno. Det har sagts att om David Lynch hade gjort Juno så hade det kunnat resultera i Daydream Nation.

Baserat på trailern köper jag inte det resonemanget. Allt känns så amerikanskt sockersött att man vill spy och mer Gilmore Girls än Juno. Detta trots att filmen handlar om den stencoola storstadstjejen Caroline Wexler, spelad av Kat Dennings som flyttar till en liten småstad och försöker leva sitt storstadsliv, med one-night stands, utmanande kläder och allt annat som man gör i stora städer men absolut aldrig ute på vischan. Det funkar bara inte! Det står ju redan i första kapitlet i ”miljöombyte för dummies”, du kan inte flytta ut på landet utan att svida om till stickade tröjor, flanell och blommiga långkjolar! Då blir du hatad i hela byn. It´s common knownledge. Givetvis råkar hon också bli kär i sin äldre lärare, vilket heller inte hjälper henne upp på populäritetsstegen direkt.

"I´m a cool Kat"

Nej, det här funkar inte för mig. Storyn är mer urtvättad än min gamla Samantha Fox tröja. Allt finns där, storstadstjejen som blir lantis, tjejgänget som gör livet surt för stackars Caroline, förälskelsen med läraren, en nördig kille med collegefrisyr som är hopplöst förälskad och berättarrösten som hjälper oss att förstå den otroligt invecklade storyn. Lägg sedan till den obligatoriska sing/songwritermusiken i bakgrunden så har du hela standardpaketet.

Simon says, gör om, gör rätt!

Inget svenskt premiärdatum är ännu satt.

4 COMMENTS

  1. Du glömde att det är en seriemördare lös också, inget de visar i denna trailer men i den första. Ska se denna film, passar mig perfekt.

  2. Är det så? Det är verkligen ingenting som tyder på det i den här trailen.Betyget är enbart baserat på trailern ovan och då känns det som vilken tröttsam amerikansk ”vardagsserie” som helst. Kastar man däremot in en seriemördare så förändras givetvis förutsättningarna…

  3. Nope, verkligen inget. Har för mig att berättarrösten snackar om det i första. Sen tycker jag inte detta har något med Lynch att göra men tror det är en bra film.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."