Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Den perfekta stöten – Teaser trailer

Den perfekta stöten

Klart att ett visst mått av skepticism är hälsosamt när en ny Jönssonligan-film är på ingång. Konstigt vore annars, det är nu över 30 år sen de första filmerna kom som ju mer är kult än bra. Senaste försöket för fjorton år sen har föga imponerande 4,4 på IMDb. Att då ytterligare försöka mjölka ur det här varumärket är måhända modigt, men mer sannolikt vansinnigt.

Men av trailern att döma är inte mycket sig likt. Borta är buskishumorn och de folkkära skådisarna, utbytta mot kall attityd i blått ljus och en ny generation aktörer. Simon J Berger, favoritbögen Paul från Torka aldrig tårar utan handskar, är nu mannen med en plan, Torkel Petersson spränger dynamit med den äran, Alexander Karim är nu den som får tycka att Sickan är lysande (hade Vanheden egentligen någon annan uppgift?) och Rocky har blivit tjej istället för medelålders gubbe och spelas av en piercing- och dreadsförsedd Susanne Thorson, helt i linje med lex Lisbeth Salander hur en cool kvinna tydligen ska se ut.

Det som är mest likt är att kassaskåpet fortfarande är av märket Franz Jaeger. Frågan är då om alla dessa olikheter från tidigare bottennapp faktiskt kan göra att det här blir en bra eller åtminstone sebar film. Svårt att avgöra från denna teaser trailer som inte bjuder på några replikskiften heller. Men en svensk biosuccé lär det nog bli oavsett.

Den perfekta stöten har biopremiär 16 januari.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Synthare och Arsenal-fan som bygger webbar till vardags. Föredrar intresseväckande dialog före explosioner, och gäspar vanligtvis när det blir för mycket action såvida det inte sker i rymden. Tycker Totoro är det gulligaste djuret som någonsin fångats på film.