Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Det blir nog inget nytt Twin Peaks – eller?

Vi var många som nästintill höll andan av exaltation när nyheten kom om att en tredje säsong av Twin Peaks kunde vara på gång. Ett obekräftat rykte gjorde gällande att David Lynch och medskaparen Mark Frost hade haft ett möte med NBC angående detta, och att säsongen skulle utspelas i nutid, med originalskådisar, och med det mycket lockande upplägget att ”den gode” agent Cooper sitter fast i The Lodge, ”den onde” Agent Cooper sitter i fängelse, och en reporter skickas till Twin Peaks för att ta reda på vad som egentligen hände.

Som sagt, ett obekräftat rykte, och för några dagar sedan kom tyvärr denna tweet från Mark Frost:

”Dear Internet: You are very good at spreading rumors. Truth is more valuable and much harder to come by. Sincerely yours, @mfrost11”.

Jennifer Salke, chef på NBC Entertainment säger också att ryktet inte stämmer,och att hon inte har hört någonting om denna eventuella tredje Twin Peaks-säsong. Men, hon tände samtidigt en liten strimma hopp, när hon antydde att ryktet kanske hade planterat en idé hos NBC-höjdarna. ”When it came up we all looked at each other and said, ‘That’s a good idea.’ We were all kind of like, ’Hmm, we like Twin Peaks!’ So, I’ll send some emails today, and see what I can get to come in.”

Det känns lite som att vi är tillbaka på ruta ett igen alltså, men samtidigt, kanske ligger det något i det där med att ha sått ett frö till en idé hos någon som är ansvarig? Och Mark Frost har redan tidigare i en intervju nämnt att de diskuterar möjligheten för en tredje säsong då och då.

Och, om det ändå inte blir någon form av tredje Twin Peaks-säsong, så finns ju alltid allt det där överblivna materialet från Fire Walk With me (filmuppföljaren till TP-serien) som tydligen ska finnas. Kanske beslutar de inblandade sig för att ta tag i det någon dag.

 

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.