Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Onyanserat

The Devil Inside – Trailer

Djävulen - i fyra former

1989 tar larmcentralen emot ett samtal från Maria Rossi (Suzan Crowley) där hon erkänner att hon brutalt mördat tre personer. 20 år senare försöker hennes dotter Isabella (Fernanda Andrade) ta reda på vad som hände den där kvällen. Hon besöker mentalsjukhuset Centrino i Italien där hennes mor spärrats in, för att försöka ta reda på om hennes mor är psykiskt sjukt eller besatt av demoner. Hon anlitar två unga exorcister (Simon Quarteman och Evan Helmuth) för att bota hennes mor genom okonventionella metoder där både religion och vetenskap spelar en roll. I deras kamp för att bota Maria möter de ondskan i dess renaste form – fyra mäktiga demoner som tagit kontroll över henne. Många har varit besatta av en, men endast en har varit besatt av flera. (synopsis från Moviezine)

Ja, vad säger man? Jag kan utan att darra på manschetten säga att The Devil Inside är den film jag ser fram emot mest av alla just nu. Kanske får vi äntligen se en skräckfilm som kan mäta sig med den klassiska (om än lite daterade) Exorcisten? Svårigheten med den här typen av film är som alltid autenticiteten. Det blir lätt lite fånigt och distanserat, särskilt om det är för påkostat. Att Motorsågsmassakern är så effektiv beror till stor del på avsaknaden av  ljussättning och att Tobe Hooper inte hade råd med annat än 16 mm-film. Det faux-dokumentära grepp som exempelvis The Last Exorcism och Paranormal Activity-filmerna använder sig gör filmerna långt bättre än de faktiskt är, och det verkar som att samma knep används i The Devil Inside. Dopscenen alldeles i slutet av trailern är ett lysande exempel på det. Och kameralampor i mörka korridorer är lika klassiskt som effektivt.

Jag hoppas verkligen att dom lyckas förmedla känslan av ren ondska och att det håller hela vägen in i mål. Vi behöver den här typ av film mer än någonsin.

The Devil Inside har svensk biopremiär den 23 mars 2012

 

 

 

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar rockmusik, konfetti och kulörta lyktor. Tittar gärna på premiumkanalernas serieutbud, skräckfilm och amerikansk independent. Medverkar med jämna mellanrum i Sveriges Radios PP3 med den föga blygsamma titeln "filmexpert".