Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Drakar & Demoner som film

Trudvang
Det är länge sedan nu som jag dräpte monster med tvåhandssvärd. Men på 80-talet var det vardagsmat. Jag och mina rollspelande vänner samlades ofta och länge för att ge sig ut på allsköns äventyr, inte sällan i en fantasyvärld. Det var Drakar & Demoner från det numera insomnade Äventyrsspel som gällde i början av min rollspelskarriär, och jag kan än idag, sisådär 28 (!) år senare, inte bli annat än sjukt nostalgisk när jag bläddrar bland alla gamla äventyr man upplevt i det Drakar & Demoner-arkiv som släppts alldeles fritt på webben. De rollspelsintresserade som missat detta kan klicka här för att komma åt denna veritabla guldgruva.

Men varför tjötar jag nu om detta? Jo, Riotminds, som numera står för utgivningen och varumärket Drakar & Demoner, har länge funderat på en filmatisering av deras värld Trudvang. Jag har själv inte spelat något med just den världen som kuliss, men av det jag kan läsa mig till verkar det vara en plats med klart fornnordiska inslag där naturen, verklig såväl som mytisk, har stor makt över befolkningen. Tänk John Bauer, troll och andra sägenomspunna väsen.

Och häromdagen släpptes faktiskt en trailer om vad som komma skall. Tycker det ser rätt lovande ut dessutom med tanke på den sannolikt minimala budgeten de haft till förfogande. Det bjuds på ringbrynjor, skägg och mystik i vacker trollskogsmiljö. Alla repliker kanske inte levereras med helt naturlig inlevelse, men jag ser framemot detta. Det hela ser minst lika snyggt ut som exempelvis Arn-filmerna som givetvis hade betydligt större resurser.

Kortfilmen Tronländaren på 27 minuter har premiär senare under 2013.

1 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Synthare och Arsenal-fan som bygger webbar till vardags. Föredrar intresseväckande dialog före explosioner, och gäspar vanligtvis när det blir för mycket action såvida det inte sker i rymden. Tycker Totoro är det gulligaste djuret som någonsin fångats på film.