Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Listor & Tips Onyanserat

Emblas Bästa Julklappstips!

Går du runt med julklappsångest? Lägg av med det, här kommer tips både för vad du kan köpa till andra – och vad du ska lägga pengarna på när du shoppar upp kuvertpengarna i mellandagarna. Ho-ho-ho!

JULKLAPPSTIPS!

När det handlar om att välja klappar borde det vara enkelt. För med tanke på hur det står till med miljön, och att upplevelsepresenter bevisat gör oss gladare än prylar, kan vi helt skippa trängseln i stan och fokusera på klappar som verkligen kommer att beröra.

Återbrukade böcker på Rönnells


Årets klapp second hand-tröjan i all ära, men böcker som får nytt liv har ju något extra poetiskt över sig. Särskilt eftersom böcker idag har en extremt kort livslängd på hyllorna i vanliga butiker. Bor du i Stockholm tar du enkelt klivet in på det magiskt fina antikvariatet Rönnells på Birger Jarlsgatan. Det är i princip omöjligt att ta sig ut därifrån utan att ha köpt något. Dessutom har ingen koll på vad en begagnad bok kan kosta – det kan mycket väl vara en dyr klenod! Mer info om Rönnells och hur du hittar dit får du HÄR.

Vår bok – Eva Thimgren


Briljanta zombiekonstnären Eva Thimgren som ligger bakom de återbrukade och från början ganska vedervärdiga porslinsfigurer som får nytt liv (pun intended) genom att återuppstå som zombies har nu skrivt ”Vår bok” som handlar om två kompisar som ska rädda en skog från att bli ett köpcentrum. Det finurliga är att det är mottagaren som skriver och färglägger den! Du hittar den HÄR.

Digitala presenter


Vill man ge, men inte köpa en massa skit, kan man ju alltid ge bort något digitalt. Ett presentkort på tv-spel, ett års prenumeration på någon streamingtjänst mottagaren inte redan har – eller kanske någon välgörenhet, till exempel att adoptera en orangutang nu när det ändå dör 25 om dagen för att vi inte bryr oss om att bojkotta palmolja, kanske. (Förlåt min grinchighet)

SHOPPINGTIPS!

För dig som får en slant i julklapp, och vill spendera dem: här är en bunt saker som är VÄL värda att äga.

Tänk positivt annars kan du dö – Marie Tillman (bok)


Jag har följt Maries Instagramkonto
Nyanser av nonsens ett bra tag och är helt kär i hennes teckningar med ”livscoachen” vi alla känner igen ifrån våra egna liv – en svart skugga som säger en jävla massa brutalt elaka saker åt oss och om oss hela tiden. Nu finns de samlade i en bok med det briljanta namnet ”Tänk positivt annars kan du dö”. Det här är inte vilken coffeetablebok som helst, den är faktiskt ett humoristiskt sätt att visa på hur bisarrt och dumt det är att vi behandlar oss själva som vi gör och jag skulle till och med våga påstå att den gör ett viktigt jobb i att låta oss skratta åt eländet. Det är en bra början till förändring.

God of war 4 (spel)


Ni som redan har spelar GoW vet ju hur genialiskt bra det är. Lagom blandning av action och uppdrag, lätt att styra och fullsmockat med bra action och story. Det senaste spelet kom för en bunt månader sedan och är inget undantag. Det tar istället berättelsen och spelandet till ytterligare en nivå. Det är mörkt, nej svart, och otroligt spännande. Skönt är också att det skabbiga och sexistiska från tidigare versioner av spelet skippats.

Diablo (spel)


Diablo III är ju old news
, det kom för en bunt år sedan till PS4 & co och var extremt välkommet hos alla oss som älskar att samla pengar och grejer vi kan byta mot bättre vapen. Men nu får det nytt liv när det nyligen släpptes även till Nintendo Switch. I min familj är det ett perfekt köp eftersom min man hatar såna spel och jag då kan spela utan att ockupera tv’n. Du hittar säkert en anledning att köpa det du också.

Mumin sent i november & Julen kommer till Mumindalen


Jag är ett nyvärvat fan av Mumin och älskar stämningen man får i kroppen när man läser och tittar på historierna. De här två böckerna är perfekta stämningssättare inför vinter och jul. Och är man som jag, som älskar rusket, finns mycket mys att hämta här. Roligt är också att ”Julen kommer till Mumindagen” är framtagen efter ”Granen” som kom redan 1962 och är skriven av Alex Haridi och Cecilia Davidsson. Nytt blod i Mumindalen alltså. Och det blir så bra! Rekommenderar även en titt på gamla Muminavsnitten (se bakgrundbilden ovan) som finns på Netflix – sådär magiskt fint är ingenting längre.

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!