Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Onyanserat

En djävul, en skäggig tjockis och ett levande lik

Jag har fått det ärofyllda och något underliga uppdraget att recensera filmtrailers här på Onyanserat.se, jag kommer helt enkelt att försöka kamma nätet på någorlunda färska filmtrailers och sedan rätt och slätt betygsätta dom utifrån genomförande. För att starta ordentligt så har jag valt ut inte mindre än tre trailers som på något sätt fångade mitt intresse.

Devil:

Filmen regisseras av bröderna Drew och John Erick Dowdle som tidigare gjort den mediokra ”Quarantine” och den bygger på en story av M. Night Shyamalan, mannen som efter ”Sjätte Sinnet” envisas med den ena cineastiska utskitningen efter den andra. Så mycket talar för att det här kan bli en saftig kalkon. Ta en titt på trailern:

Om jag gör mitt bästa för att glömma bort ovannämnda anledningar till varför filmen lider stor risk att bli riktigt sugig så måste jag säga att den här trailern verkligen kittlar mitt intresse. Jag gillar skräckfilmer som använder små medel och få miljöer, görs det bra så blir det riktigt bra. Det krävs dock sin man att hålla spänningen uppe med få karaktärer i en minimal miljö. Trailern talar för att dom lyckas och den skapar rätt stämning. Det är klaustrofobiskt och läskigt. Vem är vad och vem kan man lita på? Bra upplägg, bra miljö och trailern avslöjar lagom mycket.

Due date:

Den här komedin regisseras av Todd Philips, mannen bakom komiska pärlor som ”Old School” och en av mina absoluta favoritfilmer ”The Hangover”. Manusförfattarna har tidigare jobbat på den animerade serien ”King of The Hill”. Så till skillnad från Devil så finns det här mycket som talar för en film av rang. Lägg dessutom till ekvationen Robert Downey Jr. och Zach Galifianakis i huvudrollerna så doftar det succé lång väg.

Så här ska en trailer se ut! Den avslöjar tillräckligt mycket av handlingen, den presenterar karaktärerna på ett tydligt och roligt sätt och den har en perfekt dynamik i tempot. Galifianakis tycks spela exakt samma roll som han gör i ”The Hangover”, men vem fan bryr sig när han gör det så bra? Downey Jr. är som vanligt Downey jr, men vem fan bryr sig när han är så bra? Om filmen kommer få mig att skratta procentuellt lika mycket som trailern så lutar det här åt ännu en guldmedalj till Todd Philips.

The Walking Dead:

När det kommer till att adaptera Stephen Kings romaner till film så finns det i mitt tycke bara en man som lyckats och det är Frank Darabont. ”Nyckeln till Frihet”, fantastisk. ”Den Gröna Milen”, underbar. ”The Mist”, skrämmande. Så när han nu ska göra Tv-serie av Robert Kirkmans Zombieserietidning (inte ett ord man skriver varje dag) så saliverar jag likt en av Pavlovs hundar. Jag älskar zombies och jag älskar Frank Darabont (rent platoniskt alltså)!

Så här ska en trailer inte se ut! Det märks direkt att de är Tv och inte film, både på looken och utförandet. Den börjar med vad som känns som nästan en hel scen och fortsätter i ett väldigt långsamt tempo. Det blir rentav tråkig vilket gör mig mäkta besviken eftersom jag har så höga förhoppningar på serien. Trailern är på tok för lång och vem i helvete har valt ut scenerna?! Ärligt talat så hade jag nog inte kollat igenom hela trailern om det inte hade varit för att jag skulle recensera den. Den avskräcker mer än den lockar och enda räddningen är att det faktiskt ser väldigt snyggt ut på sina håll, framförallt med tanke på att det är just Tv.

7 COMMENTS

 1. ”Downey Jr. är som vanligt Downey jr, men vem fan bryr sig när han gör det så bra?” haha.

  Jag antar att jag blir den första att hälsa dig välkommen denna morgon. Välkommen Alex.

 2. Jag håller absolut med om den sista trailern, inledningsscenen hade kunnat vara riktigt bra och intresseväckande men är istället bara hafsig och ser billig ut. Jag kommer dock att kolla serien när den kommer, superlovande med zombies som hasar istället för att "28 dagar senare" – kuta!

 3. Kan verkligen inte hålla med om vad som skrivs om The Walking Dead. Utmärkt i mitt tycke. story arc:en blir alltid längre för en tv-serie och i detta fall känns en längre trailer befogad.

  Detta är väl även det material som visades under Comic Con och inte ska jämföras med 2,5 mins trailers för filmer.

  Håller dock med om Due Date, slukar allt som Zach syns i.

 4. @Daniel: Mycket riktigt är det trailern från Comi Con, men det ändrar inte det faktum att klippningen känns hattig och på gränsen till amatörmässig på sina ställen eller att dom har med nästan en hel scen. Ska man göra det så ska man göra det fullt ut, inte småklippa i en scen så det blir ännu mer kackigt. Längden på det färdiga materialet ska inte ha någon betydelse för längden på trailern, en två och en halv timmes film har ju sällan en längre trailer än en 1.30-minutare. En trailer ska presentera premissen och karaktärerna och sätta tonen i filmen.

 5. Alexander: Det är möjligt att jag är färgad av att läst förlagan ett antal ggr, men jag upplevde verkligen ingen hattig eller amatörmässig klippning. Utan var försjunken helt enkelt.

 6. @Daniel: Det är helt ok att bli så insjunken i något att man struntar i skavanker och blämmor. Jag tror att Tv-serien kommer att vara sjukt bra och snygg, så det säger jag inget om. Jag recenserar bara själva trailern.

  Alla är ju berättigade till sin åsikt, även om dom har fel 😉

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En cineastisk allätare som framförallt slukar genrefilm och Tv-serier. Tycker att Leonardo Di caprio är på tok för överskattad och har en förkärlek för udda karaktärer. Skriver manus och drömmer om att sätta genrefilm på den svenska filmkartan. Vattuman och en smula laktosintolerant.