Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Onyanserat

En korean i vilda västern

Att försöka mixa genres är inget nytt och att mixa den asiatiska kampsportsfilmen med westernfilmen är heller inget purfäskt koncept. Ta till exempel David Carradine i Kwai Chang Caines skepnad sparka cowboyröv i den den sköna gamla Tv-serien ”Kung Fu”. Serien kan väl i och för sig knappast beskyllas för att ha stått emot tidens tand och en vit man som spelar asiatisk är nog till och med på gränsen till rasistiskt i dag. I ”The Warriors Way” är det faktiskt en riktig asiat som spelar hjälten, närmare bestämt koreanen Jang Dong-gun, som spelar en föredetta lönnmördare med dåligt samvete som på grund av trubbel på hemfronten flyr till en liten stad i vilda västern. Självklart lämnar hans förflutna honom inte ifred och han blir tvungen att ta i tu med det.

Det har väl knappast varit någon hemlighet att jag är en nörd ut i fingerspetsarna och älskar genrefilm, så det här ”rakt upp i min gränd”. Jag är barnsligt förtjust i den asiatiska estetiken med sin serietidningsliknande look och vackra stiliserade miljöer, överdrivna, övermänskliga och välkoreograferade fightsekvenser. Att  sedan mixa det med westerngenrens otvättade, orakade cowboys med dålig tandhygien och ett vältränat avtryckarfinger… ja då gurglar jag av glädje.

Trailern har ett perfekt tempo och sätter snabbt den asiatiska stämningen med klassiska fallande blad från körsbärsträden och två svärdkombatanter i slow motion för att sedan  ta oss till andra sidan havet och den sjabbiga cowboystaden med en raspig och skabbskäggad Geoffrey Rush och en förvisso lite för bildskön och nytvättad Kate Bosworth. Det är snyggt, det är coolt, det är actionpackat om än aningen för mycket datagenererade miljöer som gör att det hela ser lite för tillrättalagt ut. Påminner lite i stilen och tonen om förra årets ”Ninja Assassin”, men med en mycket fräsigare miljö. Jag gillar det i varje fall!

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En cineastisk allätare som framförallt slukar genrefilm och Tv-serier. Tycker att Leonardo Di caprio är på tok för överskattad och har en förkärlek för udda karaktärer. Skriver manus och drömmer om att sätta genrefilm på den svenska filmkartan. Vattuman och en smula laktosintolerant.