Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Ett besök i Änglarnas stad

Berömd skylt.

För lite mer än en vecka sedan kom jag hem från Los Angeles. Meckat för film och tv-serie produktion och ”where dreams come true”. Det var en stark känsla av surrealism att vara på plats då man hade känslor av deja vu cirka 10 gånger om dagen eftersom man varit på dessa platser via sin dumburk  många gånger genom åren. Första kvällen körde jag och mitt resesällskap vilse i LA och hangry som vi var hamnade vi på en restaurang i området Silver Lake. När jag läser menyn kommer sångerskan Florence Welch (Florence and the machine) strosande in.

När jag sitter och slafsar i mig min pasta tittar jag upp och får ögonkontakt med en liten herre som står bredvid bordet. Fick känslan av att den där har jag sett förut, men var? Tar mig 1 mikrosekund innan jag inser att det är Danny DeVito. Växte upp när han hade sin storhetstid och jag är ett fan av serien It´s always sunny in Philadelphia. En serie om några udda karaktärer som avsnitt efter avsnitt hittar på det ena skruvade hysset efter det andra. Om du har en humor som lutar åt det onormala hållet har du hittat din match.

Danny DeVito i mitten med några av galningarna i It´s always sunny in Philadelphia.

Blev även ett besök i berömda Venice Beach där en av mina favoritserier Californication ägde rum. Även Netflix serien Flaked med Will Arnett spelas in i detta område. Serien som gjorde badvakts yrket hett som lava, Baywatch, har även spelats in på stränderna häromkring. En fin kontrast till övriga Los Angeles eftersom det skapar en småstadskänsla mitt i storstaden.

En annan berömd skylt.
En liten byggnad som blev världskänd i serien Baywatch.

Besökte även nattklubben The Viper Room (Johnny Depp brukade vara en av ägarna) där skådespelaren River Phoenix dog av en överdos 1993. Skulle ta lite frisk luft på utsidan när en väldigt rödhårig och skäggig snubbe kommer fram och frågar om han kan få en cigarett av mig. Kände igen honom och sa att han gärna fick en cigarett om han kunde berätta varifrån jag kände igen honom. ”Do you like tv-series” frågar han varav jag svarar ”I inject them”.

Några minuter senare trillar poletten ned och det är Andrew Santino från I´m dying up here som gör mig sällskap i rökrutan. Till er som vet vilken serie det är kan jag berätta att säsong 2 håller på att spelas in och att en av producenterna, Jim Carrey, inte kommer att medverka själv men kommer snart i en egen serie på Showtime. Enligt Santino är Jim Carrey en person som är ”funny as shit” även privat. Jo tack, det har jag förstått. Hade några drinkar innanför skinnjackan så tyvärr glömde jag av att be om en selfie.

Andrew Santino i I´m dying up here.

Besökte även otroligt fina byggnaden Griffith Observatory som är med i många filmer som b.la. Yes man (2008) med redan nämnda Jim Carrey. Magiskt ställe som du måste besöka både kväll och dag. Utsikten över Los Angeles därifrån är perfekt. En häftig stad som jag definitivt kommer besöka igen, om inte annat för att hitta nya bekantskaper i någon väl utvald rökruta.

Griffith Observatory kvällstid.

 

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rastlös beteendevetare och hundälskande dykinstruktör som fascineras av det magiska samhället under ytan i tropikerna, tunga dramer och George Clooney. Svart humor är meningen med livet och Denis Leary är ett missförstått geni som är en bestående stjärna på min himmel.