Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Filmtips på Göteborg Film Festival

gff-39

Nu är biljettförsäljningen igång, och om ni fortfarande inte har en aning om vad ni vill se på Göteborg Film Festival kommer här några tips. Klicka på titlarna för att komma till festivalens webbplats med mer info och köpmöjlighet.

Welcome to Norway!
Räkna med kulturkrockar när en rasist öppnar asylboende i norska fjällen för att rädda sitt hotell i denna skruvade dramakomedi.

Summer of ’92
Hur gick det egentligen till när Danmark fick kalla in sina fotbollsspelare från semesterfirande när de oväntat och plötsligt skulle få spela EM-slutspel i Göteborg 1992, och så går de och vinner hela skiten? Dansk dokumentär om denna märkliga fotbollshändelse.

Night Thougths
Vänner av britpop bör inte missa denna film som Suede skapat musik till. Efter visningen dyker dessutom sångaren Brett Anderson upp för ett samtal.

The Danish Girl
The Danish Girl

The Danish Girl
Alicia Vikander och hennes motspelare Eddie Redmayne nominerades nyligen till Oscar för sina prestationer i denna kostymfilm placerad i 1920-talets Köpenhamn. Verklighetsbaserat drama om kärlek och acceptans.

Hotellet
Vad är grejen med hotell egentligen? Kristian Petri tar oss med på en resa till hotell över hela världen där vår fascination för hotell skärskådas. Det handlar om mer än ägg- och baconfrukost utgår jag från.

Chevalier
I denna grekiska komedi och satir över patriarkatet får vi stifta bekantskap med sex överklassherrar som bokstavligen gör upp i en penismätartävling för att kröna den bäste av dem (andra tävlingskategorier utlovas också).

Det helt nya testamentet
Bisarr, belgisk komedi där Gud finns i Bryssel, sittandes i långkalsonger framför datorn, och gör livet surt för så många han kan. Belgiens Oscarbidrag.

The Childhood of a Leader

The Childhood of a Leader
Europa i lågor efter första världskriget, och ett barn formas av konsekvenserna av Versaillesfreden. Mörk och psykologisk thriller där den unge sonen spelad av Tom Sweet ska göra en fenomenal insats.

 

Hela programmet till Göteborg Film Festival 2016

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Synthare och Arsenal-fan som bygger webbar till vardags. Föredrar intresseväckande dialog före explosioner, och gäspar vanligtvis när det blir för mycket action såvida det inte sker i rymden. Tycker Totoro är det gulligaste djuret som någonsin fångats på film.