Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Film Onyanserat

Första rörliga bilderna från Rise of the Planet of the Apes – live i kväll

Aporna stiger den 5 augusti

Ikväll har du chansen att se de första rörliga bilderna från filmen Rise of the Planet of the Apes, i ett livestreamat event.  Det är de nyzeeländska experterna på visuella effekter – Weta Digital – som ligger bakom eventet, som kommer sändas ikväll klockan 23.30 svensk tid (om jag nu äntligen har räknat ut tiden rätt – den amerikanska tiden är  ”2.30 pm PDT”).  Det hela kommer sändas på Avatars officiella Facebook- fansida http://www.facebook.com/officialavatarmovie, och om allt funkar som det ska, även här nedan på Onyanserat:

Watch live streaming video from apeswillrise at livestream.com

Weta Digital  grundades av bland andra Peter Jackson 1993, och har sedan dess varit en del av produktionen i många spektakulära filmer som The Lord of the rings (såklart), King Kong och Avatar. Och nu är de alltså inblandade i produktionen av Rise of the planet of the apes -en prequel till de tidigare Planet of the apes-filmerna, med James Franco i en av huvudrollerna som vetenskapsmannen som hjälper till att skapa Caesar – världens första intelligenta apa. Apan, som spelas av Andy Serkis, skapas med hjälp av motion capture-teknik. Alltså samma teknik som användes när Serkis spelade Gollum i Lord of the rings.  Inga människor i ap-kostymer med andra ord.

Filmen utspelas i nutida San Fransisco och avslöjar vad som händer innan händelserna i Planet of the apes.  ”En berättelse om hur människans egna experiment med genteknik leder till utveckling av intelligens  i apor och uppkomsten av ett krig om herraväldet.”

Kvällens event sänds direkt från Wetas högkvarter i Wellington, Nya Zeeland, och enligt uppgift ska de bjuda på en exklusiv bakom kulisserna-titt på arbetet med filmen, bland annat om Andy Serkis gestaltning av apan Caesar.

Som en liten, och då menar jag liiten, teaser finns nu ett fyra sekunders-klipp på en apa, att kolla in medans du väntar på kvällens event…

1 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.