Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Onyanserat

Fråga till Noomi Rapace (hon som ÄR Lisbeth Sallander)


Om det nu är så uppenbart för dig att Milleniumfilmerna inte är ”särskilt bra filmer” så att du känner dig nödgad att till och med under ditt ”tacktal” på Guldbaggen med både minspel och kroppsspråk markera ditt avstånd och avsky inför hela spektaklet, slog dig aldrig tanken att helt enkelt säga:

”Nej, tack. Jag vill inte göra den här rollen. Jag gör hellre Medea på Galeasen för 1 000 kr per kväll”

4 COMMENTS

  1. @orcla. Men då bör man väl ändå välja att helt enkelt inte närvara på prisutdelningen?

  2. Är dock helt övertygad om att hon innerst inne älskar det men samtidigt så gärna vill vara så inne och och inte visa det pga att det är så väldigt väldigt inne.

    Tjejen är enligt mitt tycke inte speciellt bra heller.

    Synd.

  3. Fru Rapace verkar vara så pretentiöst förstoppat skitnödig att hennes fekalier troligtvis plinkar ut som diamanter i porslinsholken. Efter att ha sett en del intervjuer och Guldbaggen så är jag säker på att Noomi Rapace precis som många andra unga skådisar försöker vara en ”riktig” skådis, eller snarare vad insnöade scenskoleelever tror är en ”riktig” skådis. Man ska ta sitt yrke på största möjliga allvar och man ska ”bli” varje roll och gärna vara tvungen att gå i terapi efter varje rolltolkning för att man gjort den SÅ bra att man fastnat. Man ska gärna ha manodpressiva tendenser och få offentliga utbrott, dricka eller knarka för att dämpa ”ångesten”. Har man ingen ångest kan man inte skådespela ju! Dessa skådisar finns därute överallt och jag för min del storknar när jag ser eller hör dom. I min amatörmässiga karriär som regissör har jag jobbat med dom och bitit mig i läppen upprepade gånger för att inte utbrista ”men ditt jävla prettoas bara gör scenen för faaan!”. I mina ögon om du är en bra skådis så behöver du inte en kvarts förberedelse för att ”hitta” din karaktär, då kan du plocka fram den när regissören säger ”varsågod”. Det paradoxala i det hela är att Millenium-filmerna är något av det mest kommersiella som kommit på den svenska bioduken sen Arn-filmerna och faktiskt i mitt tycke är bra (förvisso är stora delar av produktionsteamet danskar, men ändå) och det enda jag störde mig på när jag såg dom var ju stolpig och konstlad Rapace kändes. Jag trodde inte på hennes karaktär för fem öre! Om hennes dåliga prestation berodde på att hon helt enkelt ÄR dålig eller om hon inte tog filmen på allvar eftersom det inte var äkta ”konst” vet jag inte, men om det beror på den senare så är Noomi Rapace inte bara pretto utan även extremt oproffesionell!

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar rockmusik, konfetti och kulörta lyktor. Tittar gärna på premiumkanalernas serieutbud, skräckfilm och amerikansk independent. Medverkar med jämna mellanrum i Sveriges Radios PP3 med den föga blygsamma titeln "filmexpert".