Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Fredagstipset!

Fredagstipset

Nu är det dags igen för Fredagstipset! Den här veckan har vi lite av allt att bjuda på, och inte minst en träff med självaste Mats Strandberg! Whaaaat!?

Så vad ska man göra i helgen då (förutom att träffa Mats då förstås)?

Du kan..

 

Läsa: Hemmet – Mats Strandberg (bok)

hemmet

Det är ingen nyhet att Onyanserat älskar Mats Strandberg, men det är heller ingen slump. Strandberg levererar alltid på topp, och hans senaste verk Hemmet är inget undantag. Det är kusligt som vanligt, men här på ett lite annorlunda sätt än vi tidigare stött på. Vad är det egentligen som händer på äldreboendet i den lilla småstaden, och hur får man fram något när de enda vittnena är dementa åldringar?

 

Träffa: Mats Strandberg på SF-Bokhandeln

mats strandberg

Mats Strandberg själv kommer att befinna sig i Stockholm, på SF-Bokhandeln, och signera böcker på lördag kl 15-16 (Göteborg den 25 maj och Malmö 30 maj). Ta med ditt ex av Hemmet och träffa en av Sveriges allra coolaste författare!

 

Titta på: Fallet Kevin (dokumentär)

fallet kevin

Nu kan ni se alla tre avsnitt av SVTs dokumentärserie Fallet Kevin, där två små pojkar (5 och 7 år) pekas ut som mördare av lilla 4-åriga Kevin. Utpekade av polisen och utan möjlighet att visa omvärlden sin sida av historien har de nu talat ut, och ingen går oberörd. Det här är en stark och obehaglig dokumentär, men en viktig bit svensk brottshistoria som alla borde titta på. Se den på SVT Play på en skärm nära dig.

 

Lyssna på: Buffy 20 år!, SF-bokhandelns podcast (podcast)

buffy

Ni har väl inte missat SF-bokhandelns egen nördpodd? Den är inte toppenbra, men det senaste avsnittet är dedikerat kultserien Buffy, och vem kan motstå det liksom!? De tar upp favoritavsnitt, höjdpunkter och lågmärken, och en hel del annat.

Podden hittar du HÄR.

 

Spela: One Night Ultimate Werewolf (brädspel)

one night

Det ultimata partyspelet (i alla fall i gamingkretsar). Med list och en gnutta tur ska du och dina vänner från byn komma fram till vilka ibland er som egentligen är varulvar och där för att döda er allihop. Men se upp, det kanske visar sig att det är du!

Spelupplägget är enkelt. Alla får en hemlig roll, till exempel bybo, varulv, rånare eller fyllo. Sedan blundar alla och med hjälp av en tillhörande app får vissa roller ledtrådar om vilka varulvarna kan vara, och vissa roller ställer till problem för de andra. När ledtrådarna utdelats är det dags att börja utredningen. Vilka ljuger, vilka talar sanning, och vilka tror att de talar sanning fast att de egentligen ljuger. Spänningen är olidlig!

 

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En biolog som vill känna sig invigd och därför alltid letar efter detaljer och dolda budskap. Älskar riktigt bra karaktärsbeskrivningar men hatar övertydlighet. Har även en förkärlek till Will Ferrell och tecknat.