Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Fredagstipset!

Fredagstipset

Äntligen fredag! Här kommer våra hetaste tips att fylla helgen med.

Du kan…

Titta på: Guardians of the Galaxy vol 2 (film)
null

Seriöst, hur gullig är inte baby Groot!! Man kan se den här filmen bara för den där lilla kvistens skull, men jag tyckte att filmen i övrigt också var både rolig och snygg. Se den på en bio nära dig.

Titta på: Big Little Lies (serie)
big little lies

Spännande, intrigfull och välspelad. Bädda ner dig i soffan och låt regnet/snön bli ett minne blott med den här pärlan till serie. Ett extra plus är att barnen är med, och man vet var de är och vem som passar dem när föräldrarna gör annat. Sånt går jag igång på. Finns att streama via HBO Nordic.

Spela: Star realms (brädspel)

starrealms1

Spännande kortbaserat spel med genomtänkta regler och snygga kort. Ett relativt snabbt spel som alla kan komma in i fort. Bygg din rymdflotta och utplåna fienden! Är du Machine cult eller kanske the Blobs?

Lyssna på: Serial (podcast)
serial sarah

Jag fick massor av tips på true crime efter att jag skrivit om det här på Onyanserat (HÄR kan du läsa det inlägget), och ett av de tipsen var om podcasten Serial. Jag slukade första säsongen direkt, och är nu på finalavsnittet på säsong 2. Jag älskar den. Första säsongen speciellt, för där är det ett fall som jag förstår mig på, medan i andra säsongen handlar det om en militär person som suttit 5 år i fängelse hos talibanerna. I första säsongen däremot handlar det om ett mordfall, där en pojke blir åtalad för mordet på hans ex-flickvän. Podden är enormt välgjord, och Sara, som berättar, har en väldigt behaglig amerikanska som jag älskar att lyssna på. Riktigt bra!

Läsa: Jakten på jämställdhet (bok)

jakten

Alla vet kanske att vi har regissörer i redaktionen men vi har faktiskt även författare! Embla har tillsammans med Ingrid skrivit Jakten på jämställdhet, som är den första lättlästa faktaboken om feminism. Perfekt för den som vill ha en enkel summering av ämnet, unga läsare eller förstås i skolan och för de som lär sig svenska.

 

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En biolog som vill känna sig invigd och därför alltid letar efter detaljer och dolda budskap. Älskar riktigt bra karaktärsbeskrivningar men hatar övertydlighet. Har även en förkärlek till Will Ferrell och tecknat.