Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Game of thrones – Säsongen var mörk och full av härliga dödsscener

Game-of-Thrones-1x10-Fire-and-Blood

Nu har sjätte säsongen av Game of Thrones avslutats och det har verkligen varit en riktigt bra säsong! Det kan till och med ha varit den bästa säsongen hittills. Inte nog med att alla karaktärer gjorde enorma framsteg, det var en hel del minnesvärda dödsfall längst vägen också. Dödsscenerna har avlöst varandra och vissa har man längtat mer efter än andra. Här listar vi de fem mest efterlängtade dödsscenerna i säsong 6.

 

Varning för spoilers galore!

 

5,

Balon Greyjoy
Balon Greyjoy

Balon Greyjoy var inte direkt ”Årets far” och jag personligen tyckte gott och väl att han kunde trilla av pinn för att lämna plats åt Yara Greyjoy. Nu kom ju tyvärr farbrodern i vägen, men vi har nog inte sett det sista där.

4,

Alla khal
Alla khal

Det kändes väldigt tillfredsställande att Daenerys brände upp alla kvinnoförnedrande sluskar till khals. Inte en tår föll för de männen.

3,

High Sparrow
High Sparrow

Den här dödsscenen var nog den snyggaste (och längsta) scenen i hela den här säsongen. Så lågmäld och spännande att man satt som på nålar mot slutet. Tyvärr tog högste sparven med sig Marjorie och Loras i fallet, vilket jag tyckte var mindre bra.

2,

Walder Frey
Walder Frey

Ännu en äcklig gubbe som fick smaka på stålet. Arya kunde kryssa av en till på sin lista, och trots att vi inte fick se allt som hon måste gått igenom för att få ut den där pajen, så viskar scenen om ett ganska brutalt öde för de yngre Freys.

1,

Ramsey Bolton
Ramsey Bolton

Ingen kan nog säga att ett dödsfall varit mer tillfredsställande än det här. Ramsey Bolton tog över den sadistiska facklan med bravur från Joffrey och nog kan jag säga att jag är lite mer glad att slippa Ramsey än jag var när Joffrey gick till de sälla jaktmarkerna. Ramsey kommer inte att saknas och jag hoppas att vi inte finner fler av hans speciella karaktär i Westeros.

1 COMMENTS

  1. Tycker Bolton skulle plågats lite till. Han kunde ju ha blivit fllådd innan han blev matad till hundarna.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En biolog som vill känna sig invigd och därför alltid letar efter detaljer och dolda budskap. Älskar riktigt bra karaktärsbeskrivningar men hatar övertydlighet. Har även en förkärlek till Will Ferrell och tecknat.